Шумно, весело та з млинцями. Як відгуляли Масляну на Дергачівщині

18.03.2013 17:31   -
Автор:

Центральна площа в Дергачах перетворилося на старовинне містечко. Тут святкують масляну. Погуляти разом прийшли сотні людей. Хто себе показати, хто на інших подивитися. Показати як живуть і чим живуть приїхали сюди і представники сіл та селищ району. Кожен хотів чимось здивувати. Хто виробами рукодільними, хто стравами найсмачнішими.

Без лимончика, але з багатьма начинками можна було покуштувати на святі і млинців. Адже він, млинець, головний символ свята. Тому господині постаралися на славу.

Любов млинцевих справ майстриня

-Шпинатні, бурякові, морковні, макові, горіхові, шоколадні, торбинки з грибами, корзиночки шоколадні з вершками.

Хто млинцями насолодився, того пригощали іншими солодощами – здобними. І розваги на святі підготували на будь-який смак, але з народним колоритом. Дітвору за вуха було не відтягти від катань на конях. Чоловікам теж було чим зайнятися на святі. Вони свою силу перед дівчатами демонстрували. Місцеві мешканці і гості свята в Дергачах веселилися цілий день. Вражень залишилося море.

Людмила приїхала на Масляну з Харкова

-Нам очень нравится, здорово организовано всё. На улице тепло светит солнышко. Все аттракционы,  всё мероприятие, и очень вкусные блины.

Свято смачних млинців в Дегачах з таким розмахом гулять вперше. Керівники району кажуть, що відтепер планують відзначати його щорічно.

Андрій Руденко голова Дергачівської райадміністрації

-Для меня этот праздник не просто традиция, а воспоминания из детства. Поэтому мне хотелось объеденить всех жителей района. Я думаю, что эти традиции мы будем укреплять, сделано не мало было, но мы укрепим и сделаем ещё больше для того чтобы дух Дергачёвщины рос.

Ігор Бескровний