Схуднути не вдалося, проте галасу наробили

06.02.2013 19:27   -
Автор:

Олена Мітясова кореспондент

-Бути стрункими як фотомоделі, при цьому відчувати себе впевнено і мати гарний настрій. Модні віяння заходу обернулися для чотирьох восьмикласників лікарняним ліжком.
 
Дівчата зі сто другої школи, а з ними за компанію і хлопець забажали експериментів. Про ліки, які роблять фігуру привабливою вони дізнались начеб-то з інтернету. Недовго думаючи, по дорозі до школи купили їх в аптеці, випили і пішли на заняття. Принаймні так розповідають у школі.

Ольга Голенкова директор Харківської загальноосвітньої школи №102

-Все хотят выделиться, это 8 класс, это возраст, когда хочется быть красивыми. Поэтому хотели выделиться среди одноклассников. Хорошо, что дети, преобретя препарат пришли в школу и мы смогли оказать им медицинскую помощь.

Зле дітям стало на четвертому уроці. Із симптомами отруєння їх відвезли до обласної дитячої лікарні. А ось це аптека, в якій  восьмикласники начеб-то і купили чудодійні пігулки. Але факт продажу медикаментів неповнолітнім тут заперечують. Фармацевти кажуть, у переліку аптечних препаратів у них зараз взагалі немає ліків для схуднення. Не сезон.

Яна Косак провізор

-Детям мы не продаем, повторюсь еще раз. Приходили неоднократно дети, даже со списками, там еще что-то. Мы отсылаем, потому что, то дозировка не та, то ли еще что. Мама, папа, пожалуйста приходите.
 
Чи правду кажуть фармацевти з"ясовуватимуть тепер правоохоронці. Як і те, якими саме пігулками отруїлись діти. Їхню назву, принаймні від журналістів, тримають у секреті.

Вадим Шкуропатський заступник начальника Комінтернівського райвідділу міліції

-Зарегистрировано у нас это происшествие было в едином реестре досудебных расследований. И в рамках его в настоящее время проводится проверка. То есть насколько обстоятельсва приобретения, каких препаратов и в каком виде на сегодняшний день я не могу сказать.

Але відомо одне, продавати ліки дітям в Україні не заборонено. Неповнолітній в праві купити в аптеці будь-які пігулки. Навіть наркотичні, якщо матиме на них рецепт від лікаря. Законодавству це не протирічить. В державній службі України з лікарських засобів цим аспектом вже занепокоєні і хочуть найближчим часом ввести заборону на продаж ліків за рецептами дітям до шістнадцяти років.

Олена Мітясова