Штрафувати за неодягнену маску будуть на місці

02.11.2020 12:31   -
Автор:
Порушуєш карантинні правила – отримаєш штраф і заплатити його треба буде на місці. Такий закон пропонує Кабмін на розгляд Верховної Ради. Наразі правоохоронці можуть лише скласти адміністративний протокол і потім відправити його до суду, бо не мають повноважень стягувати з порушника грошові санкції одразу, проте в уряді, з огляду на епідеміологічну ситуацію, в країні пропонують розширити можливості поліції.   
 
Роман Чумак юрист 
 
Міністр пропонує надати права поліції самостійно складати адміністративний протокол і власне розгляд цієї справи буде відбуватися на місці, порушнику буде виписуватися протокол, де він повинен сплатити після отримання такого протоколу певний штраф одразу. Якщо він не погоджується, будь ласка, він може піти до суду і оскаржити такий протокол. Станом на сьогодні цей законопроект не внесений до Верховної Ради, але ми очікуємо найближчим часом, тобто поліції фактично нададуть можливість притягати порушників до відповідальності. 
 
І аби людину не притягували до відповідальності, вихід, каже юрист, один – носити маску та не нехтувати правилами карантину, як зараз, так і після ухвалення відповідного закону. 
 
Роман Чумак юрист 
 
Якщо ви знаходитися у місці масового скупчення людей, або у закритому приміщенні, безумовно треба використовувати маску, або це, наприклад, транспорт, якщо ви знаходитися на вулиці і немає поруч нікого, окрім вас, то, напевно, маску не треба носити, і тут не може бути ніякої відповідальності.
 
І в міністерстві охорони здоров"я також вкотре наголосили на необхідності носіння масок і не лише для того, аби уникнути штрафу, а для того, аби насамперед вберегти власне здоров'я та здоров'я оточуючих.