Штрафов на один миллион гривен за нарушение архитектурно-строительных норм взыскал ГАСК

04.07.2016 15:40   -
Автор:
Будівництво балкону, кімнати, а іноді цілої квартири. Зачасту харків'яни самовільно добудовують собі квадратні метри, а потім намагаються їх узаконити. За цю проблему нині у мерії взялися жорстко. Новостворений Департамент територіального контролю, який в рамках децентралізації отримав повноваження архітектурно-будівельної інспекції, проводить перевірки. Інспектори складають протоколи про стягнення адмінштрафів, видають приписи на усунення зауважень, є, навіть, позовні заяви до суду про знесення добудованих квадратів. 
 
Олексій Калина директор Департаменту територіального контролю
 
Что касается уже построенных объектов, то есть процедура сохранения данного объекта, но опять же надо отталкиваться от категории сложности строительства, отталкиваться от правовых оснований земли, на которой построен данный объект, есть процедура сохранение самовольно построенного объекта, соответствующая комиссия в Харьковском городском совете собирается, которая рассматривает данные вопросы, проходит проверка ГАСКа в том числе, привлекается лицо к административной ответственности.
 
Однак на це інспектори рекомендують не покладатися. До адміністративної відповідальності за два з половиною місяці роботи департаменту порушники вже притягнуті. Вони сплатити штрафів на мільйон гривень. Фічизні та юридичні особи сплачують по-різному. Тож фахівці радять не доводити ситуцію до фінансових стягнень або взагалі знесень, а звернутись у профільні органи.
 
Олексій Калина директор Департаменту територіального контролю
 
Для каждого конкретного случая мы предлагаем харьковчанам обращаться в инспекцию архитектурно-строительного контроля, которая находится в городе Харькове по переулку Соборному, 1 на втором этаже. Есть соответствующий инспекционный отдел, есть специально оборудованное место для граждан, где мы все объясним, даже поможем заполнить декларацию для того, чтобы она соответствовала нормам закона.
 
 
Які саме документи необхідно надати для отримання дозволу на будівництво для різних об'єктів можна подивитися на сайті мерії. Вони опубліковані. Там вкотре нагадують, що перепланування квартири чи зведення балкону – рішення не самовільне.