Школьные приготовления

14.08.2012 11:21   -
Автор:

Ліцей номер дев’ять готується до нового навчального року. Вирішити взялися головну проблему – занедбану їдальню.

Павло Плужников ,виконроб:

– Этот зал находился в аварийном состоянии, все стены находились в посыпанной плитке, штукатурка была сильно повреждена, здесь была перегородка ещё совдеповская, до потолка в плитке, с гнилыми дверями.

Замість радянського стилю – сучасна затишна їдальня. Старе – демонтували, стіни зачистили, зашпаклювали, пофарбували. Замінили освітлення, комунікації також оновили. Зробили і нове роздавальне вікно. Наразі закінчують ремонт харчоблока. Фінішують робочі за кілька днів. Одночасно з цим вже збирають столи. Після завезуть й техніку для приготування їжі. На все це з міського гаманця пішло майже сто тисяч гривень.

Любов Денисюк, директор Харківського технологічного ліцею №9:

– Заказали гардины, будет оборудование техническое новое, сантехнические работы будут проведены, мойки будут новые, всё будет новое.

Такі ж активні роботи і в школі номер два. Тільки от там розбираються з іншими нагальними питаннями. Цьому навчальному закладу цього річ виповнюється п’ятдесят років. Щоб гостей на ювілей приймати було не соромно, розпочали з цоколю, він був сильно зруйнований. Про цю проблему дізналася народна обраниця Ірина Горіна. І тепер його приводять до ладу. Взялися тут і за оновлення туалетів. За цей час роботи закладу вони вийшли з ладу

Ірина Рогова, директор Харківської загальноосвітньої школи №2:

– Cанузел третьего этажа был вообще в нерабочем состоянии и два санузла на втором и первом этаже практически не работали, поэтому капитальный ремонт был просто необходим.

Олег Терехов, виконроб:

– Заменили все коммуникации, канализационные и водопроводные трубы, унитазы, сейчас отделочные работы, идёт покраска, установка светильников.

А от у школі номер сто шістдесят триває ремонт вхідної групи

Олег Костюшин ,начальник групи технічного нагляду Департаменту освіти:

– Это замена ступеней, установка нового козырька, перила, будет обеспечен лёгкий и удобный доступ детей к стадиону данной школы.

Загалом, на ремонт цього літа поставили сімдесят один навчальний заклад – це і дитсадки, і школи. З них вже в шістдесяти п’яти роботи з оновлення закінчено. Кінцева дата, коли ремонтники планують завершити все в решті закладів – двадцяте серпня. На всі ці роботи з міського бюджету виділили понад п’ятнадцять мільйонів гривень.

Анастасія Полякова, Євген Шинкаренко. «Харьковские Известия».