Школьникам предоставили 50% скидку на проезд в харьковском метро

20.12.2017 14:28   -
Автор:
З наступного року харківські школярі зможуть користуватися додатковою пільгою, а саме у харківській підземці. Раніше їм надавалась така лише на проїзд у наземному транспорті тепер ще й і на 50 поїздок у метро. В період навчального року, з 1-го вересня до 1-го червня, оплата буде вдвічі меншою. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Билет, который у них на трамвай и троллейбус у них сохраняется и дополнительно им будет выдан ещё 50% билет на проезд в метрополитене.  
 
Для забезпечення такої пільги для школярів і ще низки тих пільгових категорій громадян, які раніше фінансувалися з держбюджету, у бюджеті міста передбачено додаткові кошти, а саме щодо реалізації відповідної програми "безпеки життєдіяльності". На проїзд в міському електротранспорті  – 147 мільйонів гривень і у метрополітені – 175 мільйонів. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Это те категории, которые по государственному законодательству подлежат льготному проезду, но ранее не финансировались из городского бюджета. Отсюда значительное увеличение самого бюджета программы на 2018 год.
 
Крім того, у Харкові надали 50% пільгу на оплату житлово-комунальних послуг вдовам чорнобильців, які не мають офіційного статусу. Раніше вони користувались такою пільгою в розмірі 25-ти %. Але після того, як звернулися до мера з проханням підвищити її розмір, питання було розглянуто і от сьогодні було ухвалено позитивне рішення. І Харків став єдиним містом в Україні, яке надало пільгу для цієї категорії громадян.