“Школьная газета – в ногу со временем”. В Харькове презентовали школьные СМИ

29.01.2020 13:11   -
Автор:
Сьогодні вже не можна уявити ефективну роботу учнівського самоврядування без шкільної газети. І такі є чи не у кожній харківський школі. Більше того, їх видавництво – справа самих учнів.  Вони і редактори, і журналісти, і автори статей, і фотографи, які прцюють з величезним ентузіазмом, бо, кажуть, це робить життя всього навчального закладу ще цікавішим і насиченішим. А ще зазначають, якщо раніше публікували здебільшого розважальні статті, то тепер все частіше вдаються до серйозних тем шкільного буття.  
 
Анастасія Нечитайло головний редактор газети "Перемешка", учениця школи №150
 
Мы раньше публиковали различные рецепты, тренды в макияже, сейчас мы больше погрузились в психологию, вопросы гендерного неравенства, как прижиться в коллективе, что делать, чтобы чувствовать себя успешным, уверенным, чтобы не быть белой вороной.
 
Марія Махоніна головний редактор газети "Шкільна мерія", учениця гімназії №116 
 
Многие хотят раскрыться и они раскрываются хотя бы в школьной газете. и мы считаем, что школьникам это помогает больше узнать свою гимназию, потому что там не просто какие-то сжатые факты, там рассказывается про интересы. Это, правда, очень интересно и круто. 
 
І вже невдовзі всі вони візьмуть участь у традиційному фестивалі шкільних ЗМІ, який буде 10-тим, ювілейним і відбудеться на весні цього року. Підготовка до нього триває. А ще в планах проведення щорічних різноманітних конкурсів і турнірів, школи журналіста, піару та медіа. Та і це ще не все. У Харкові мають намір провести перший медіафорум шкільних журналістів. 
 
Дар'я Калініченко учениця школи №122
 
Изюминкой нашего форума является то, что все дети смогут собраться вместе, журналисты и обменяться между собой информацией, главными достижениями. Так мы сможем и дальше развиваться в этой сфере. 
 
Софія Сорокіна учениця школи №122
 
Это было бы очень целесообразно собрать всех наших харьковских журналистов в одном месте. Собрать в центре Харькова столько талантливых ребят, которые могли бы поделиться своим опытом, передать другим, заинтересовать других детей. 
 
Про це і йшлося на засіданні прес-центру Харківської міської організації учнівського самоврядування, де школярі складали плани на майбутнє і підбивали підсумки своєї роботи. А пишатися їм є чим. 
 
Михайло Даценко заступник голови Прес-центру Харківської міської організації учнівського самоврядування, учень Харківського університетського ліцею 
 
Все вместе мы очень много достигли. Во-первых, это сама школьная газета. вы видите их очень, очень много и вообще, то, что дети это делают, это значит им это интересно, а значит у нас получилось это организовать  и то, что у детей есть такая возможность заниматься этим самоуправлением и договариваться со взрослыми, чтобы других детей учили – это огромный шаг для нас.
 
Учнівське самоврядування і дійсно для них – не шкільна гра, а справжнє життя. І бажання творити спонукає їх до розвитку, вони збирають навколо себе однодумців і втілюють у життя будь-яку ініціативу. 
 
Анна Карецька голова Прес-центру Харківської міської організації учнівського самоврядування, учениця Харківського університетського ліцею 
 
Это возможность попробовать себя в журналистике и это самоуправление и самовыражение. Они стремятся узнавать что-то новое о видеомонтаже, о том как правильно фотографировать, как правильно писать статьи, много разных сфер. 
 
От і цього разу школярів ознайомили з трендами сучасної журналістики, провели майстер-класти. Так, зокрема, навчали піару. Завдання – відео-візитку шоу-тетру оригінального жанру "Діти майбутнього" перенести на шпальта міської газети "Шкільний Харків" та так, щоби це було креативно і цікаво. Інших же навчали фотомистецтву. Фахівці представили обов"язковий кейс репортерської зйомки і розкрили секрети роботи з об"єктивом. 
 
Євген Ляшенко учень Харківського університетського ліцею 
 
Это очень интересно. Хочу научиться более качественно обладать этими навыками, научиться работать с более профессиональной аппаратурой и хочу дальше развиваться в этой отрасли. 
 
І до цього прагнуть всі, бо розуміють, що самовдосконалення, творчість, комунікація та робота в команді формують в них якості успішної людини, впевненої у своїх силах, готової завжди перемагати. Саме тому ці талановиті та цілеспрямовані школярі постійно вдосконалюють себе і вірять попереду в них багато нових звершень.