Школи області переводять на тверде паливо

28.12.2012 19:07   -
Автор:

Замість дорогого газу- дрова, брикети та вугілля. У Чугуївському районі школи переводять на ці види палива. Вже у дванадцяти освітніх установах – нові котли. Їх встановлюють двох видів. Один-працює на будь-якому виді палива. Інший на пелетах, що більш економічні. Пелети закуповують у вітчизняного виробника. Тому мають знижки. Економія бюджетних коштів чимала.

В'ячеслав Коростильов заступник голови Чугуївської райдержадміністрації

-Оскільки це призводить до економії бюджетних коштів, то окупність програми вона складає близько двох років. На жаль цього року не вдалось повністю реалізувати її і всі навчальні заклади перевести, але це ж проект пілотний. І відповідно може слугувати прикладом для інших районів області та для інших областей.

Встановити нові котли залишилось ще у дванадцяти навчальних закладах. Раніше на зимовий період у Чугуївських школах на опалювальнйи сезон витрачалось близько восьми мільйонів гривень. З новими котлами на альтернативних видах палива витрачатиметься лише три мільйони. Планують у Чугуєві так опалювати й медзаклади. Подібна практика є й в інших районах області.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-В две тысячи двеннадцатом году двадцать один источник теплоснабжения сегодня получили возможность работать на иных видах, чем газ. Это позволит нам экономить до двадцати процентов бюджетных средств ежегодно.

Наступного року ця робота продовжиться. Завдяки цьому, -каже Михайло Добкін, збережені кошти можна направляти на розвиток соціальної сфери.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін. Харьковские Известия