Щодня понад 13 000 харківських першоклашок отримують “склянку” молока

25.11.2020 14:23   -
Автор:
Щоранку в будній день, рівно о пів на дев'яту, вона вже в шкільній їдальні. Отримує з рук завідувача виробництва його. Після того, як вона переконалася, що упаковка в порядку і строки використання в нормі, несе його своїм вихованцям. Школа №162. Новобаварський район. Це найбільша школа району, в якій навчається 1 415 дітей. З них першоклашок – 162. Всі вони вранці отримують свою безкоштовну "склянку" молока.
 
Наталія Ковальчук вчитель початкових класів школи №162
 
З дітками ми перед його вживанням миємо ручки і ось вони його у класній кімнаті випивають. Надзвичайно полюбляють молоко, бо знають про його корисність і дуже багато. Як про молоко так і про молочні продукти, звичайно. 
 
Вже за кілька хвилин і упаковка молока порожня. Таку корисну питну перерву обожнює кожна першоклашка, стверджують діти. І молоко в ранці, це як мінімум смачно, кажуть маленькі споживачі.
 
Марійка першоклашка
 
Оно полезное и добавляет силы детям! 
 
Марійка першоклашка
 
Коров'яче молоко – це корисний продукт, який підвищує дітям життєву силу. Молоко – це джерело кальцію, який зміцнює кістки та зуби. А також до організму попадає фосфор та вітаміни А, B2, D, що підвищує дітям захисну силу організму! 
 
Настя першоклашка
 
Очень вкусное! Оно добавляет много сил, хоть я и так спортсменка и у меня много сил, но всё равно нужно пить молоко! Корова, она ест траву, потом фермеры делают молоко и выдавливают его из коровы. Из коровы фермеры выдавливают молоко?! Её давят! 
 
Артур першоклашка
 
Коровы делают молоко на специальной фабрике! Они туда как на работу приходят и сами его делают?!  Нет! Там есть рабочие и они за ними ухаживают. Там их есть целое стадо, там и ягнята в домиках и нужно их кормить, поить, соску давать. А они взамен молоко дают? Да! 
 
Всі учні перших класів харківських шкіл отримують безкоштовне молоко за рахунок коштів міського бюджету. Воно фасоване, пройшло необхідну термічну обробку та має трубочку для зручності вживання. Ось така вона щоранкова "склянка" молока для харківських першоклашок.
 
Наталя Воробйова головний спеціаліст Департаменту освіти
 
В країнах Європи практика споживання дітьми молока в закладах освіти існує вже багато років. В України спроби запровадити цю програму були, але всі вони були недовготривалі. І Харків насьогодні залишається єдиним містом в Україні, де традиції споживання молока, зокрема першокласниками, у нас вже більше 10 років. Щодня понад 13 000 першокласників отримує молоко гарантованої якості. Дітям дається молоко в індивідуальній упаковці – це зручно, корисно, безпечно! Впевнена, що в місті Харкові традиція споживання молочка першокласниками буде продовжена і надалі, бо це перш за все здоров'я маленьких харків'ян.