Що робитиме влада під час другої хвилі коронавірусу?

29.05.2020 13:30   -
Автор:
На Україну чекає друга хвиля коронавірусу. На думку головного державного санлікаря, COVID-19 може проявити себе як інші грипові захворювання. І якщо ці здогадки виявляться вірними, в державі вже не вводитимуть такий глобальний карантин, бо ці дії привели до важких економічних наслідків.
 
Віктор Ляшко головний державний санітарний лікар України 
 
Ми повинні готувати систему охорони здоров'я до того, щоб не вводити тотальний карантин. Ми вперше впроваджували тотальний карантин, тепер – поступово послаблюємо заходи. Цей досвід буде оцінений експертами, проте ми будемо пропонувати зовсім іншу стратегію боротьби, коли буде друга хвиля.
 
Тим же часом спеціалісти робочої групи по боротьбі з COVID-19 заявили, що Україна пройшла пік захворюваності. Ці висновки зробили й на основі даних зі статистики, коли практично щодня кількість тих, хто одужав перевищує кількість захворілих. Проте у ВООЗ кажуть, що світ все ж ще може спіткати друга хвиля коронавірусу. Як аргумент відомство наводить швидкі зняття карантинних обмежень. Адже, на їхню думку, такі послаблення можуть стати фундаментом для повторного спалаху COVID-19. А земна куля поки знаходиться в середині першої хвилі.