Щоденно на варті Харкова. Комунальники наводять лад та готуються до зими

29.08.2022 14:48   -

Щодня комунальні служби міста працюють у всіх районах Харкова. Першочергове завдання не тільки прибрати уламки чи сміття, що залишилося після влучання ракет у будинки, а і підготувати зруйновані помешкання до зими.

Будинки, що постраждали від обстрілів приводять до ладу по всіх районах міста. Співробітники комунальних служб працюють без вихідних, бо перед ними стоїть завдання не просто прибрати на місцях прильотів, а і дати можливість харків’янам, чиї домівки постраждали під час обстрілів, жити в нормальних умовах. Більш-менш нормальних. Головне підготувати помешкання до опалювального сезону.

Так для ліквідації наслідків обстрілів фахівці КП “Міськсвітло” демонтували три пошкоджені світильники, відключили кабелі живлення та усунули три обриви мережі довжиною 60 метрів.


В Новобаварському районі співробітниками КП “Харківські теплові мережі” продовжуються роботи з підготовки мереж до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 рр. Наразі проведенно роботи з заміни дефектних ділянок трубопроводу центрального опалення та гарячого водопостачання за адресою вул. Юрія Паращука, 4.


Підрядна організація КП “Харкiвспецбуд” проводить ремонтно-відновлювальні роботи у житловому будинку на пр. Ново-Баварському, який одним із перших був пошкоджений ворожими авіабомбами.


Спеціалісти КП “ХРБП” виконують відновлювальні роботи у центрі міста. Ремонтують не тільки будівлю загальноосвітньої школи номер п’ять, а і прилеглі будинки, які також постраждали від ракетного удару.

В Основ’янському районі продовжують облаштовувати підвальні приміщення в житлових будинках під укриття. Наразі роботи проводять у п’яти підвалах. До підготовки укриттів залучені бригади КП «Харківводоканал», КСП «Харківміськліфт» та КП «Харківські теплові мережі», які обстежують внутрішньобудинкові мережі і в разі необхідності ремонтують їх.

Зокрема, зараз триває заміна аварійних ділянок внутрішньобудинкових мереж у підвалі одного з будинків в центрі міста.
У Холодногірському районі співробітниками КП «Комплекс з експлуатації об’єктів водозниження і зливової каналізації» по вул. Велика Панасівська проведені роботи з прочищення оглядових та дощоприймальних колодязів від мулових відкладень та сміття, очищено грати зливів від сміття.