"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Щоденна робота комунальників Харкова – стабільна робота комунікацій, чистота міста та відновлення будинків

Кожного дня комунальники Харкова, незважаючи на важкий час війни, продовжують робити все можливе для комфорту містян. Кожний на своєму місці виконує власну роботу та забезпечує стабільну роботу всіх сфер життєдіяльності.

27 тисяч заявок, що надійшли до міської диспетчерської служби 15-62, виконали фахівці КП «Харківські теплові мережі» за останні півтора місяці. Як повідомили на підприємстві, тепловики щодоби встигають усувати по два-три десятки дефектів, які виникають внаслідок перепадів напруги та тиску в системі. До того ж, бригади докладають максимум зусиль, щоб мінімізувати час відсутності опалення у квартирах.

КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ»
Через масовані ворожі удари по критичній інфраструктурі України систему доводиться не тільки повторно заповнювати, а й розповітрювати і усувати дефекти, які виникають на внутрішньоквартальних та будинкових мережах. За минулий тиждень фахівці ХТМ усунули 122 дефекти, з яких 20 – напередодні, у неділю.
На жаль, через перебої з електрикою неможливо було запустити підвищувальні насоси. Це і стало причиною затримок з постачанням тепла в окремих будинках, особливо у Слобідському та Немишлянському районах.

Також аварійні бригади КП «Харківводоканал» за минулий тиждень усунули 71 аварійну ситуацію на трубопроводах. А напередодні аварійники ліквідували 14 поривів на трубопроводах. Зокрема, значний обсяг робіт було виконано у Салтівському районі.

КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Ремонт проводився без відключення споживачів. Комфорт харків’ян завжди ставимо на перше місце, особливо в такому районі, як Салтівський, де жителі сповна пережили і обстріли, і руйнування, тому намагаємося усі реконструкції на трубопроводах планувати заздалегідь та проводити без відключення води. Ремонтники почали ліквідацію 13 пошкоджень на мережах. Зокрема, три позаштатні ситуації усувають у Слобідському районі, по дві – в Індустріальному, Київському та Немишлянському.

Працюють і у самих будинках. Так в Основ’янському районі регулярно здійснюють технічне обслуговування об‘єктів ліфтового господарства, зокрема 360 ліфтів. Фахівці КСП «Харківгорліфт» оперативно реагують на заявки громадян і в найкоротші терміни усувають несправності.

А у Слобідському районі продовжують ремонтувати житлові будинки, які постраждали від ворожих обстрілів. Ремонтують покрівлі, відновлюють фасади, а у будинках по Салтівському шосе заливають плити перекриття на сходових клітинах.

По вулиці Холодногірській, ремонтники продовжують відновлювати внутрішньобудинкові системи водопостачання, опалення та електрозабезпечення, а також утеплюють фасад.

Роботи тривають і на вулицях Харкова. Бригади КП “Шляхрембуд” відновили дорожнє покриття в місцях розриття інженерними службами по вулиці Пушкінській, узвозу Куликівському, вулиці Гіршмана та у провулку Студентському.

Доглядають і за чистотою мегаполісу: понад 150 робітників КП «Харківблагоустрій» забезпечують чистоту на прибудинкових територіях та вздовж «червоних» ліній у Основ’янському районі. Комунальники видаляють поросль, зрізають сухі гілки та прибирають двори багатоповерхівок. Працюють і у інших районах та готуються до роботи в умовах зими.