Щоденна робота комунальних служб у прифронтовому Харкові (відео)

05.12.2022 17:52   -

Харківські тепловики продовжують усувати дефекти на тепломагістралях. Так у Немишлянському районі вже завершується ліквідація пошкодження мережі. Частину магістралі вже почали заповнювати теплоносієм. В той же час аварійні бригади розповітрюють систему. Зараз там тривають земляні роботи. На ХТМ попередили, що система погано переносить багаторазове заповнення через перепади напруги, і кожна зміна режимів тиску має побічний ефект – гідроудари. Особливо болісно на них реагують старі труби. А повністю замінити ділянку 95-ї магістралі довжиною в майже 1,5 кілометри планують у наступному ремонтному сезоні.

А от бригади комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» продовжують оперативні роботи з відновлення подачі води в усіх районах міста.

КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
У листопаді працівники підприємства усунули 330 аварійних ситуацій на трубопроводах холодного водопостачання, а також облаштували 291 оглядовий колодязь з заміною запірно-регулювальної арматури і капітально відремонтували 95 водорозбірних колонок. Напередодні бригади ліквідували 12 аварійних ситуацій на водоводах, а у планах усунути ще 18 дефектів.

В той же час, фахівці КП «Комплекс з експлуатації об’єктів водозниження і зливової каналізації» промили ділянку колектору зливової каналізації по вул. Благовіщенській, прочистили грати дощоприймальних колодзів від льоду по провулку. Фейєрбаха та скосили дику поросль вздовж водовідвідної канави в районі Журавлівського житлового масиву.

А бригади КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» як завжди працюють у всіх районах міста. Так, комунальники звітують, що у листопаді вивезли понад 156 тисяч кубометрів відходів усіх видів. Також було завершено збирання листя з подальшим їх вивезенням та утилізацією в компостних ямах.

ОЛЕКСІЙ АРТИКУЛЕНКО ДИРЕКТОР КП «КВПВ»
За останній місяць підприємством посилено боротьбу з незаконним викидом сміття, а також безвідповідальним паркуванням автомобілів, що заважають проїзду спецтранспорту. Крім цього, наше підприємство дякує харків’янам, які сумлінно сплачують за наші послуги у такий складний воєнний час. Але ми також просимо враховувати специфіку нашої роботи, поважати працю співробітників КВПВ та спільно піклуватися про чистоту Харкова.

Комунальні служби працюють і у будинках харків’ян. Кожного дня фахівці КСП «Харківміськліфт» відновлюють обладнання ліфтів та електромереж після аварій та вимкнень світла, усувають причини непередбачених зупинок ліфтів, а також виконують заявки мешканців. Тільки за добу, електромеханіки відпрацювали більше двох сотень заявок та більше 160 звернень з питань внутрішньобудинкових електромереж. І робота продовжується у всіх районах міста.

Крім цього, продовжуються роботи з відновлення та ремонту кабельних мереж, ліквідація аварій та підключення освітлення на території приватного сектору та у мікрорайонах. За останній тиждень було усунуто маже три тисячі пошкоджень на мережах. Також бригади КП «Міськсвітло» спільно з ДСНС підключають мережі до пунктів обігріву та готують аварійне живлення для роботи структурних підрозділів підприємства.

А от працівники КП «Харківжилбуд» ліквідувати наслідки обстрілів житлового сектору в Індустріальному та Слобідському районах. Так по вулиці Аерофлотській та по проспекту Гагаріна – ремонтують покрівлі; по вулиці Ньютона виконують часткову реконструкцію покрівлі. Ремонтні роботи триватимуть як дозволить погода.