«Щоб харків’яни відчували турботу». Харків наводить порядок на дорогах мегаполіса (відео)

23.03.2023 20:33   -

З приходом весни прифронтовий Харків дедалі жваво оживає. На вулицях все більше машин. А з приходом теплої погоди у комунальників розпочалась весняна кампанія з впорядкування шляхового господарства. Комунальні служби повертають належний стан бордюрам, парканам, острівцям безпеки. Замінюють дорожні знаки та ремонтують світлофори. Все це виконують так, щоб довше прослужило.

ОЛЕКСАНДР ШКУРЕНКО ШЛЯХОВИЙ РОБОЧИЙ 5-ГО РОЗРЯДУ
Для начала мы моем чтобы сбыть старую грязь красу очистить, чтобы потом нанести краску с лучшим слоем и она будет лучше держаться. И будет внешний вид соответственно всем стандартам, которым нужно.

Паралельно шляховики наносять розмітку. Спершу на центральних магістралях, в зоні пішохідних переходів та біля соціальних об’єктів. Іншими словами все те, що вимагають норми безпеки дорожнього руху. За словами фахівців, зараз погода просто ідеальна для такого роду робіт.

ДМИТРО ЛИПОВИЙ ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ БУДІВНИЦТВА ТА ШЛЯХОВОГО ГОСПОДАРСТВА
Як ви бачите наносимо дорожню розмітку, тому що згідно ГОСТів, які регламентують проведення цих робіт, тому ми повинні мінімум раз на рік її відновлювати і на сьогоднішній день ми це робимо повномасштабно. І я вважаю, що найближчі якійсь місяць-півтори ми вже закінчимо по всьому місту. Дуже багато роботи з відновлення того ж самого бортового каменю, відновлення парканів, світлофорних об’єктів. І всі ці роботи ми паралельно проводимо всіма комунальними підприємствами . Як ви бачите по всьому місту ці роботи ведуться дуже активно. Ми кожен день підводимо підсумки, кожен день аналізуємо ті обсяги, які ми виконуємо. Зачасту нам доводиться десь добавляти трудові ресурси. Тому, що ви розумієте, що під час воєнного стану не зовсім легко знайти додаткових людей, які можуть виконувати цю роботу, але ми все для цього робимо.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Разом із тим під час весняної кампанії з впорядкування шляхового господарства, міські служби планують перевірити справність всіх світлофорів, привести в порядок опори, замінити, де це необхідно, знаки дорожнього руху та камери відео нагляду, що встановлені на пішохідних переходах. Тому цьогоріч, повідомили у профільному департаменті, планують максимально виконати всі роботи, що зараз перебувають у переліку запланованих, незважаючи на реалії в яких 13 місяців перебуває Харків.

ДМИТРО ЛИПОВИЙ ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ БУДІВНИЦТВА ТА ШЛЯХОВОГО ГОСПОДАРСТВА
По-перше, це у нас безпека руху, а по-друге,- це той настрій, який ми намагаємось передати харків’янам для того, щоб вони у такий складний час відчували турботу та відчували, що вони знаходяться в місті, яке живе, яке працює і яке з кожним роком стає все кращим і кращим.

Зазначимо, що навіть під час війни – вулиці у Харкові, як і до лютого 2022-го, комунальні служби продовжують мити.

ОСТАННІ НОВИНИ