Що залишилося від квартир у будинку, який постраждав від недільного ракетного удару (відео)

09.02.2023 19:03   -

НІКОЛЬ КОСТЕНКО КОРЕСПОНДЕНТ
У неділю у фундамент цього будинку влучила російська ракета С-300. Тоді вся вулиця була засипана склом, гілками, не було жодного вцілілого вікна. За цей час комунальники вже все прибрали, закрили шибки та навіть встановили тимчасові двері у під‘їздах. А просто зараз працівники відновлюють комунікації.

Тим часом біля будинку зустрічаємо Дмитра, який прийшов перевірити свою потрощену квартиру. У момент «прильоту», згадує чоловік, відійшов по справах. Аж раптом – почув два вибухи, згодом зателефонували із охоронної служби. Повідомили, що вимкнулася сигналізація.

ДМИТРО МЕШКАНЕЦЬ ПОСТРАЖДАЛОГО БУДИНКУ
И я понял, что, скорей всего, сюда прилетело. Даже не знаю – Бог отвел или нет. Я думаю, мысли были о том, что «Благо, что никто не пострадал». Это – самое основное.

Разом із Дмитром рушаємо до квартири. Навіть потрапити до неї тепер непросто – від вибухової хвилі деформувалися вхідні двері. Крім того, вилетіли вікна, зруйнувалися перегородки, обсипалася плитка в санвузлах. Неабияк постраждала й кухня – вона знаходилася найближче до епіцентру удару. Та в день обстрілу все це виглядало набагато гірше, зазначає чоловік. Тоді усувати наслідки допомагали комунальники.

ДМИТРО МЕШКАНЕЦЬ ПОСТРАЖДАЛОГО БУДИНКУ
Часа, наверное, в 2-3 здесь уже были службы, которые зашивали окна ОСБ. По-моему, на следующий даже день частично начали проводить уже электричество. Отопление запустили, по-моему, через час или два после взрыва. За что тоже – огромное спасибо. Сейчас остается открытым вопрос с электричеством и водой.

У той день «прилетіло» не лише по цьому будинку. Ще одна ракета влучила у вищий навчальний заклад, що знаходиться неподалік багатоповерхівки. Окупанти зруйнували кілька поверхів академії, а також – музейний комплекс. Наразі тут і досі триває розбір завалів. Та щодня комунальникам допомагають і робітники вишу – прибирають і виносять залишки будівлі.

ДМИТРО МЕШКАНЕЦЬ ПОСТРАЖДАЛОГО БУДИНКУ
Это говорит о многом. Это говорит о том, что мы сплотились. И это все пройдем, переживем и обязательно победим. Просто у них нет никаких шансов.

ОСТАННІ НОВИНИ