Що буде з українським бізнесом, якщо війна затягнеться (відео)

04.04.2023 13:45   -

Внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україні неабияк постраждав і бізнес. Чимало підприємців були вимушені скоротити обсяги виробництва або взагалі зупинити діяльність. Водночас, більшість ФОПів таки змогли адаптуватися до нових реалій та зуміли продовжити роботу в умовах війни, каже голова комітету Верховної Ради України з питань бюджету, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

ДАНИЛО ГЕТМАНЦЕВ ГОЛОВА КОМІТЕТУ ВРУ З ПИТАНЬ БЮДЖЕТУ, ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ ПОЛІТИКИ
Є дослідження ЄБРР, згідно з яким до кінця 2022 року більшості МСБ вдалося стабілізувати свою діяльність, і 57% продовжують працювати як до війни. Проте 37% скоротили обсяги виробництва, 6% – призупинили діяльність.

Та перспективи розвитку бізнесу в Україні досі залишаються проблемним питанням. Як пояснює, Данило Гетманцев, усе залежить від того, скільки ще триватиме війна. Адже, згідно з дослідженням Європейського банку реконструкції та розвитку, якщо вона затягнеться – значна кількість підприємців будуть вимушені повністю згорнути свій бізнес.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ДАНИЛО ГЕТМАНЦЕВ ГОЛОВА КОМІТЕТУ ВРУ З ПИТАНЬ БЮДЖЕТУ, ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ ПОЛІТИКИ
Якщо війна завершиться в найближчі півроку, то стабільно працюватимуть, як зараз, 79% опитаних представників малого та середнього бізнесу, якщо триватиме більше року – то 62%, а згортатимуть активність або припинять діяльність 15% і 30%.

Тож, констатує Данило Гетманцев, чим швидше закінчиться війна – тим легше відновлюватиметься український бізнес. А от у разі затягнення бойових дій, здобути перемогу на економічному фронті буде вкрай важко.

ОСТАННІ НОВИНИ