Шаг в будущее: в лицее №107 появился кружок технологий

04.04.2019 13:01   -
Автор:
– Такая игра "Кошки-мышки", то есть я должен сделать программу, по которой я нажимаю эти четыре кнопки и я бегаю за мышкой.
 
Микита Бобов з задоволенням демонструє анімацію, що зробив сам на комп'ютері. Хлопець розповідає, почав цікавитися інформатикою та програмування лише рік тому, але вже задоволений власними успіхами. Каже, що і майбутню професію хотів би також зв'язати з інформаційними технологіями.  
 
Микита Бобов учень 5 класу
 
Программистом делать игры, всякие. – Какие? – Программы, всякие развлекательные, может, какие-то приложения, чтобы учить, такие познавательные.
 
Тож, аби покращити власні знання Микита Бобов ще почав додатково займатися в ліцеї.  І це стало можливим, бо в навчальному закладі з"явився безоплатний гурток з інформаційної технології для учнів 5х-7х класів. Тепер діти можуть двічи на тиждень освоювати програмування та додатково повторювати шкільну програму.   
 
Олена Тягно вчитель інформатики Харківського ліцею №107 
 
Сейчас информатика – это один из самых главных предметов в школе, потому что мы живем в информационный век. Без знания компьютера, и без владения компьютером  никакие отрасли ни науки, не промышленности не могут функционировать, поэтому по просьбе родителей и детей открыли кружок дополнительных занятий, чтобы дети могли развиваться, получать дополнительные знания и могли быть конкурентноспособными в современном мире.
 
Олена Тягно додає, аби гурток якнайшвидше з"явився в ліцеї, батьки учнів вирішили скористатися програмою "Крок в майбутнє", що реалізується Благодійним Фондом Олександра Грановського в партнерстві з міською владою. Тож на їхнє прохання зреагували доволі швидко. І колектив вже налаштований рішуче, адже завдяки цьому гуртку діти зможуть брати участь у різних змаганнях і вони вже почали готувати дітей до турніру з інформатики. 
 
Олена Вєдяева директор Харківського лицею №107  
 
Нам это необходимо для того, чтобы детки расширяли свои знания в области информатики, нам это необходимо для того, чтобы дети могли достойно представить харьковский лицей на районных и городских различных турнирах, олимпиадах, конкурсах. И мы создаем благодаря Фонду Грановского все условия, чтобы дети, действительно, развивались и были успешными и были современными в нашем мире и обществе.
 
Олена Вєдяєва розповідає, учні залюбки відвідують гурток і батьки також задоволені, бо діти можуть не лише урізноманітнити власне дозвілля, а й підтягнути теми, що не зовсім зрозуміли на уроці. 
 
Олександр Тишкевич директор Благодійного Фонду Олександра Грановського
 
В данный момент мы получили множество отзывов от родителей, которые рады открытию кружков, мы действительно сообща открыли уже более 25 кружков. Планируем открыть еще 5, дети очень рады, мы уже заметили тенденцию, что многие дети, записываются в кружки. Это нас очень радует, мы видим востребованность  и рады помогать школам в этом.