Семья для ребенка – самое ценное сокровище

16.10.2012 18:48   -
Автор:

У Харківському обласному притулку знаходяться майже вісімдесят дітей. Різні за віком, характером, кожен зі своєю сумною історією. Та у такому камерному колективі вони знаходять друзів. А для малюків старші дівчата на час замінюють їхніх батьків.

Юлія вихованка Харківського обласного притулку

-Когда я сюда приехала: было маленьких деток много. И каждый хотел, чтобы его кто-то обнял, и приласкал. Помагаю и спать укладывать, и мытся им помагаю – кто там не может.

Тут діти можуть перебувати тимчасово, не більше трьох місяців. Поки вирішиться їхня доля.

Наталія Жезлова завідувач Харківського обласного притулку для дітей

-На сьогодні ми націлені на работу із сім*єю. По можливості, ми повертаємо дітей до біологічних батьків. Якщо це не можливо – тоді ми підшукуємо разом зі службами у справах дітей прийомні родини, дитячі будинки сімейного типу, влаштовуємо дітей під опіку. Також наших дітячок і всиновлюють.

Треба стимулювати родини звертати увагу на таких дітей. І зацікавлювати їх ставати для таких хлопчиків та дівчаток батьками, впевнена народний депутат Ірина Горіни.

Ірина Горіна народний депутат України

-Зная, что детей этих много – надо как-то давать какие-то льготы семьям, которые деток побольше усыновляют. Потому что если люди детей любят, чтобы они были как-то простимулированы  в финансово, материально. Чтобы у них была возможность этих деток поддерживать и дальше в жизнь отправлять.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия