Семинар “Культурное наследие как ресурс развития” собрал на Харьковщине плеяду европейских экспертов

12.04.2018 13:11   -
Автор:
Харківщина зібрала плеяду експертів з Європи, які разом з колегами з різних регіонів України, обговорюють питання збереження культурної спадщини. І так як регіон активно долучається до реалізації багатьох міжнародних та національних проектів у цій сфері – саме Харківщина була обрана місцем проведення масштабного семінару "Культурна спадщина як ресурс розвитку. Можливості в рамках європейських програм".
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Сьогодні ми можемо, за підтримки Президента України, який зберігає цілісність і спокій на території України, розмовляти про культурну спадщину. Надзвичайно приємно, що ви завітали саме на Харківщину, привезли таку шановну делегацію, тому що Харківщина дуже різноманітна, вона надзвичайно яскрава і багата на культурні здобутки. Мені приємно те, що сьогодні Харківщина і вся Україна розкриє для себе нові можливості, нові обрії, поділиться досвідом своїм українським і залучить досвід європейський. 
 
В свою чергу міністр культури відзначив великий потенціал області та величезну роботу в питанні збереження об’єктів культурного надбання і привітав з перемогою у конкурсі "Малі міста – великі враження" 
 
Євген Нищук міністр культури України 
 
Я хочу привітати Юлію Олександрівну і всю славну Харківщину. Два проекти дійсно в конкурентній боротьбі знайшли підтримку – це Шарівка і Чугуїв. Це ті два проекти, які увійшли в вісімку і отримають підтримку фінансову близько 600 тисяч гривень кожен. 
 
І така підтримка стане суттєвою допомогою. Адже цього року з обласного бюджету вже виділені кошти, що дозволить розпочати реставрацію комплексу у Шарівці, зокрема з проведення першочергових ремонтних робіт.