Семьи погибших в Пакистане харьковских альпинистов получают финансовую помощь от государства

17.02.2014 17:24   -
Автор:

Сім'ї харківських альпіністів, які загинули від рук терористів у Пакистані отримають фінансову допомогу від держави. Проект відповідної постанови Уряду вже є. А от з пакистанської сторони – досі тільки обіцянки. Для родин же, які втратили своїх годувальників, грошова допомога вкрай неохідна.

Геннадій Копійка президент Харківської федерації альпінізму та скелелазіння

Cейчас им тяжело. Тамара Свергун у них проблемы технические с домом. Сейчас альпинисты и друзья, помогаем произвести ремонт, оформление всех документов. У Оксаны Коняевой, так скажем, проблемы со здоровьем. Ей требуется помощь. И ее поддерживают и друзья, и сотрудники Димы. Бадави Кашаев у него остался сын Артур.

Наразі вирішується питання, щодо суми і термінів виплат для родин. Харківські ж альпіністи готуються до експедиції. Сходження на гімалайський восьмитисячник – гору Дхаулагірі, що у Непалі, спортсмени  присвятять пам'яті загиблих альпіністів.  За словами Геннадія Копійки, який керуватиме групою, підготовку гальмує тільки нестача коштів. Бо, лише для одного спортсмена, подорож обійдеться у вісім тисяч доларів США.

Геннадій  Копійка президент Харківської федерації альпінізму та скелелазіння

Сейчас экспедиция так скажем, планируется, я сегодня встречался с Михаилом Марковичем, он опять высказал,  то что экспедицию будут поддерживать и он и Геннадий Адольфович. И сейчас технически прорабатываем возможность финансирование этой экспедиции, хотя бы частичного финансирования со стороны обладминистрации и спонсоров.

Вирушати планують наприкінці квітня. Якщо все вдастся, на верхівці, або в піднніжжі гори хочуть встановити пам''ятний знак з викарбуваними іменами загиблих спортсменів. Страшна трагедія, яка забрала життя трьох харківських альпіністів, сталася минулогіч у червні. Ігор Свергун, Дмитро Коняєв та Бадаві Кашаєв планували підкорити вершину Нанги Парбат. Але не судилося. Однієї ночі наметове містечко обстріляли бойовики.  

Минулорічна трагедія харківських альпіністів не зупиняє. Зізнаються, для них за честь подолати другу за висотою вершину світу "експедицією-реквієм" в пам'ять про загиблих колег.