Село Піски-Радьківські на Борівщині відтепер блакитним паливом

19.10.2012 21:53   -
Автор:

З нагоди появи газу в Пісках-Радьківських влаштували ціле свято. Привітати громаду з такою подією приїхав і губернатор Михайло Добкін. Вугілля, брикети, дрова та інколи газ у балонах. Ще зовсім недавно все це було основним пальним у цьому селі. За допомогою нього, кажуть місцеві, і їжу варили, і домівки опалювали. Усе без газопроводу. Тепер все по-іншому, більше тисячі будинків цієї місцевості відчули, що таке цивілізація.

Тетяна Тюріна місцева мешканка

-Трудно очень, во-первых летом еще кое-как, возили нам газ, а зимой на печках готовили, тепер хорошо конечно.

Наталія Шевченко місцева мешканка

-Цієї події ми ждали дуже довго, кожному хочеться, щоб був голубий вогник в домі.

Світлана Погрібняк місцева мешканка

-Ну, во-первых, дрова, уголь не надо таскать, так что газ это, конечно, очень хорошо.

Довжина нового газопроводу близько десяти тисяч погонних метрів. Проклали його за рахунок коштів "Нафтогаз України". Це більше мільйона гривень. Та на цьому, повідомив губернатор, газифікація населеного пункту не завершується.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Село, которое газифицировано, оно большое, там проживает более 2000 людей. Село разделено на две части железнодорожным полотном и нам надо газифицировать вторую часть села, необходимо осуществить переход газопровода через ж/д полотно, это дорогостоящий проект, но мы обязательно его будем реализовывать.

Найближчим часом газ з`явиться і в багатьох інших глибинках Харківщини. Адже за домовленістю з "Нафтогазом України" цього року на газифікацію населених пунктів та соціальні потреби області виділено сто п`ятдесят мільйонів гривень, дві третини з цієї суми заплановано на будівництво газопроводів.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия