Сейчас в городе насчитывается более сотни клубов по месту жительства

06.10.2012 17:30   -
Автор:

Малий Денис майже кожного дня ходить до шахового гуртка клубу, що на площі Рози Люксембург. А головне. заклад знаходиться неподалік від дому, тож хлопець встигає і уроки вивчити, і в шахи пограти.

Денис Давидов 6 років

-Ну я очень люблю играть в шахматы и я очень хочу папу побеждать.

Карина Горелікова 10 років

-Мне нравится, что здесь добрый учитель, всегда все объяснит, еще здесь мне нравится, что здесь прекрасный коллектив. вот есть мальчик Андрей из моей школы, вот я дружу с ним.

Та в цьому клубі можна не тільки навчитися грати у шахи та малювати. Спектр занять набагато ширший. Тут можна зайнятися і танцями, і аеробікою, і співами.

Зінаїда Соловйова педагог-організатор

-Мы постоянно работаем над тем, чтоб открывать новые и новые кружки и спрашиваем население, чтобы они хотели, чтоб мы открыли, и мы пытаемся удовлетворить все их желания. Нам бы хотелось открыть театральную студию, хотелось бы открыть цирковую.

Зараз у місті налічується більше сотні клубів за місцем проживання. Цієї кількості цілком достатньо, щоб вдовольнити потреби та захоплення дітей, каже заступник Харківського міського голови Олександр Попов. І  додає, тепер головне – інше. У клубах треба створити усі умови для занять малечі. Для цього необхідно навести порядок в усіх приміщеннях, які давно не бачили ремонту та завести туди потрібне обладнання. А потім правильно розподілити навантаження за напрямами гуртків в рамках окремого мікрорайону. Наприклад, якщо в школі викладають малювання, а в сусідньому дитсадочку – танці, то у розташованому клубі раціонально створити спортивну секцію, щоб недопустити дублювання функцій в цих закладах. Власне для того, щоб скорегувати роботу клубів за місцем проживання їх об'єднали. В одному комунальному підприємстві. Таке рішення ухвалили в серпні на сесії міської ради. Все робиться для того, аби ці заклади не поступалися комерційним та якомога більше дітей та дорослих мали можливість відвідувати їх.

Олександр Попов заступник Харківського міського голови з питань молоді та спорту

-Сейчас заканчиваем составление карты совместной с управлением департамента образования и с департаментом культуры для того, чтобы определиться о целесообразности тех или иных кружков, когда мы эту работу закончим, а я думаю, это еще месяц, т.е тогда у нас будет точное понимание того, что мы должны делать и будет составлена концепция клубов по месту жительства на следующий год.