Сеанс дельфинотерапии

18.10.2012 17:46   -
Автор:

Чотири роки тому він потрапив в аварію та відтоді не може ходити. Ніколас мешкає у Сербії. До Харкова хлопець приїхав тиждень тому аби пройти курс дельфінотерапії. За власні кошти. Каже, багато чув про харківську дельфінотерапію, та не вагаючись вирушив у дорогу.

Ніколас

-Когда я приехал сюда, результаты были больше.

Тепер після дельфінотерапії лікарі рекомендують хлопцю пересуватись вже на милицях. Взагалі після цій процедурі діти із різноманітними діагнозами повертаються до нормального життя. І щороку в результаті договору про співпраці дельфінарія із міською та обласною владами, завдяки цим ссавцям лікується сотня дітей з Харкова т а області. Безкоштовно.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Здоровье нашей нации для нас это самое ценное и самая важная работа, это работа для будущего поколения. И то,что сегодня мы сможем делать для детей, у которых есть пока еще недуг, то что мы все вместе обьеденины одной целью- это наша общая победа.

Метод дельфінотерапії популярний завдяки унікальному впливу на психоемоційний стан дитини, -кажуть медики. Однак не завжди,- зазначає нардеп Валерій Писаренко батьки можуть сплатити за таке лікування.

Валерій Писаренко народний депутат України

-Город занимается всеми проблемами, которые существует. Вот эта терапия у некоторых детей- это единственный шанс получить дополнительно оздоровление в то время, когда многие не могут себе этого позволить.

Окрім цього, у місцевому дельфінарії для дітей з усіх районів влаштували безкоштовне шоу.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міської ради

-Для Харькова, сухопутного города, дельфинарий является настоящим притяжением и местной достопременчательностью. Здесь каждый день идут представления, здесь сотни детей каждый день получают позитивные эмоции и дестки детей получают здоровье. И это здорово и для этого хочется работать.

Ганна Бабак

-Для города- это очень большой подарок, для детей это посмотреть это развлечение, у многих городов этого нет

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия