Сбил 6 человек в состоянии алкогольного опьянения и снова сел за руль пьяным

24.10.2017 15:25   -
Автор:
Винуватець ДТП на вулиці Полтавський шлях Андрій Полтавець знову сів п'яним за кермо. Аварія, що шокувала всю Україну, сталася 2 травня 2008 року. Тоді нетверезий водій Андрій Полтавець позашляховика вилетів на трамвайну зупинку і врізався в натовп людей. В результаті аварії загинули шестеро. У тому числі – вагітна жінка і двоє дітей.
 
Суд визнав Полтавця винним та призначив йому максимальне покарання – 10 років позбавлення волі.
 
– Посмотри на кого ты ребёнка оставил?! Посмотри, посмотри. Посмотри в глаза ребёнку! Посмотри! 
 
Валентина Золотько потерпіла
 
Я недовольна приговором, мені кажеться що йому надо пожизненною дать. Він говорить, що він осліп, а я тоже сліпа, уже год плачу! 
 
У вересні 2015 року Андрій Полтавець за сумлінну поведінку вийшов на свободу. Не відбувший весь строк покарання повністю. 
 
Віта Дубовик речник прокурора Харківської області
 
Відбув він майже дві третини покарання і у 2015 році звільнився з колонії умовно, достроково. Крім того за вироком суду, цьому чоловіку було заборонено керувати транспортними засобами. Три роки рахується не з моменту винесення вироку, три роки рахується з місць відбування покарання. Це стосується і обіймання посад і заборони займатися певною діяльностю, дійсно цес тосується і водіння. Тобто з 2015 року почав відраховутися термін цих трьох років. 
 
Проте, чоловік не зробив для себе жодних висновків. Полтавець знову сів за кермо, навіть не маючи водійського посвідчення. 
 
Віта Дубовик речник прокурора Харківської області
 
Крім того суд коли дізнався, що це людина, яка знаходиться на так званому УДО – умовно достроковому звільненні за смертельне ДТП, що він порушив ще вирок суду. Ці матеріали були направлені відділу, що займається всіми, хто звільнився за достроковим варіантом. Цей відділ вивчив ці матеріали і вже потім направив їх до поліції. Тому від моменту штрафу до моменту розпочатого кримінального провадження пройшов досить тривалий час. 13 жовтня було розпочато кримінальне провадження за ст. 389 ККУ – це ухиляння від покарання. 
 
Ось кадри того, як це відбувалося, все було зафіксовано на бодікамери патрульних. Місце події – вулиця Молочна, 3. 
 
відео з бодікамери
 
– А ваше водительское где?
– А нету!
– Вообще нету?!
– Нет.
– А паспорт?
– И паспорта нет!
– А где вы проживаете далеко?!
– Да нет не далеко.
– Может жена вынесет?!
– Ну конечно, жена подъедет.
– Ну давайте. На вас будет составлено постановление.
 
Під час розмови з патрульними ті звернули увагу на неадекватну поведінку водія. Тож запропонували пройти Полтавцю тест на алкоголь. 
 
відео з бодікамери
 
– Андрей Павлович, наши прекрасные две свидетельницы. При них вы будете проходить медосвидетельствование?!
 -При вас он отказался проходить медосвидетельствование.
 
Сьогодні співробітники прокуратури повідомили чоловікові про підозру. Крім невідбутого строку у справі про ДТП на Полтавському Шляху – 2 роки 7 місяців і 17 днів, йому загрожує ще рік позбавлення волі за ухилення від покарання. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.