Санкції для росіян, обстріли України, успіхи ЗСУ та нові атаки – головне за ніч на 12 вересня

12.09.2023 10:40   -

Цієї ночі окупанти обстріляли кілька громад Дніпропетровської області. За даними ОВА, внаслідок атаки було пошкоджено житлові будинки, цивільну інфраструктуру та лінії електропередач. На щастя без постраждалих. Атакували також Харківську, Херсонську та Донецьку області. Є загиблі, поранені та пошкодження житлових будинків.

У ЗСУ успіхи на двох напрямках в районі Роботиного. Про це повідомляють у Генштабі. Так, на Мелітопольському напрямку українські воїни продовжують наступальну операцію. Мали успіх в районах південніше та південно-східніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах. Крім того, Сили оборони відбили понад 10 атак в районах Роботиного та Новоданилівки Запорізької області.

Росія економить ракети для масованих ударів з початком опалювального сезону. Про це повідомила речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк. За її словами, нові атаки можуть бути пов’язані з осінньо-зимовим періодом, коли розпочнеться опалювальний сезон.

США попередили росію і КНДР про санкції в разі передачі зброї. Повідомляється, що Сполучені Штати уважно стежитимуть за результатами запланованої зустрічі між лідерами двох країн і готові ввести нові санкції, якщо держави порушать обмеження щодо передачі зброї.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У Москві посилюють ППО через атаки безпілотників. Про це повідомляє британська розвідка. Відомо, що останніми тижнями росія перелаштувала свою протиповітряну оборону малої та середньої дальності намагаючись ефективніше захищатися від атак безпілотників.

У Єврокомісії дали роз’яснення щодо того, як слід інтерпретувати імпортні заборони. Окрім автівок з російською реєстрацією, в «чорному» списку – понад 180 позицій, також є підпункти. Там значаться, зокрема, спиртне, сигарети, косметичні засоби, валізи, гаманці, туалетний папір, одяг, фени, плойки, ноутбуки, фотоапарати. Утім, представник ЄК уточнив, що ввезення особистих речей навряд чи розцінюватиметься як порушення санкцій. Обмеження – не нові, а є частиною санкцій, які ЄС запровадив проти росії раніше.

ОСТАННІ НОВИНИ