Самые лучшие дворы в Харькове находятся в Индустриальном и Киевском районах

06.09.2017 13:34   -
Автор:
Міські комунальники нарешті визначилися з кращим в плані благоустрою двором. На початку весни стартував щорічний загальноміський однойменний конкурс та двірники вступили у боротьбу. Вони планували газони та створювали неповторні квітники та альпійські гірки. Кронували дерева та висаджували декоративні кущі. Проводили роботи з фарбування та встановлення елементів декору. І вже на день міста відбувся фінал конкурсу. Одне з перших місць за Індустріальним районом. Кращий в плані благоустрою двір по вулиці Миру, 20. ))
 
Андрій Гончаров начальник філії КП "Харківблагоустрій" Індустріального району
 
Нам действительно удалось сделать из данного типичного двора парковую зону. Здесь было установлено свыше 20 кованых скамеек с урнами. Было снесено порядка 120 аварийных деревьев. Высажены новые деревья, порядка 125 деревьев. Новых кустарников более 800 штук. Это бирючуна, спирея. Одной из изюминок зелёных насаждений является катальпа. Это красивые деревья, не свойственные для нашего региона. На газонах мы расположили, наверное впервые, как в этом дворе, так наверное и в городе Харькове такие элементы декора как гигантские фрукты и овощи.
 
Також кращим двором в Індустріальному районі визначили і двір по вулиці Роганській, 148. Серед переможців у конкурсі і колектив двірників Київського району. У них теж перше місце за низку дворів де цьогріч пройшли масштабні перетворення. 
 
Катерина Сливінська директор КП "Харківблагоустрій"
 
Первое место с Индустриальным районом разделил Киевский. В Киевском районе выполнены огромные работы по комплексному благоустройству дворов: это Продольная, 1, 3, 3-А, это улица Пушкинская, 50/52, это Дарвина, 1 и 35 жилой дом. Второе место у нас разделили Московский и Немышлянский районы. Третье место присудила конкурсная комиссия Основянскому району  и Новобаварскому району. В Новобаварском районе очень много объектов. Шевченковский район у нас поощирительное место занял. 
 
Наступного року відбудеться новий конкурс. До нього комунальники вже почали підготовку, обрали нові об'єкти, що перетворять на кращі в плані благоустрою. До городян же вони звертаються з проханням, аби ті зберігали все зроблене міськими службами. Адже саме так поступово, кожен двір буде найкращим для проживання.