“Самопомощь” сотрудничает с российским бизнесом?

08.06.2016 15:29   -
Автор:
Роман Семенуха народний депутат фракція "Об'єднання "Самопоміч"
 
Ми маємо спільно цьому протистояти. Ми повинні протистояти російській агресії. Треба заходу припинити загравати з РФ. Я розумію, що гроші є гроші, і Росія є споконвічний торгівельний партнер Німеччини, але це не може тривати постійно. Всьому є ціна, а ціна є людське життя, і це найцінніше, що може бути. 
 
З екранів телевізорів вони лають Росію, але це не заважаємо їм вести з нею прибутковий бізнес. Один з таких політиків – нардеп "Самопомочі" від Харкова Роман Семенуха: підприємство, до якого він має відношення, обслуговує близько десятка великих російських компаній, а також мерію Москви. Про це повідомили журналісти одного з інтеренет-видань в своєму розслідуванні. Так за їх інформацією якщо вірити автобіографії Роман Семенуха, з 2010 по 2013 роки він був комерційним директором компанії "Полігон", яка згідно з інформацією на сайті займається постачанням обладнання для малих і великих підприємств. Втім, після обрання до Верховної Ради бізнесмен не втратив зв'язок з рідною фірмою. Про це говорить хоча б той факт, що з 23 березня керує "Полігоном" його колишній заступник і офіційний помічник нардепа Сергій Могила, який також є депутатом Харківської міськради від "Самопомочі". Є ще одна компанія, про яку Семенуха вважає за краще не згадувати ніде, навіть в декларації або офіційній біографії. Компанія "Мідас Телеком". Вона була зареєстрована в 2011 році зі статутним фондом в 1 тисячу гривень. Згідно з офіційним сайтом, підприємство займається наданням послуг аутсорсингового колл-центру для російських клієнтів, серед яких – банк Тінькофф, "Білайн" , МТС, провайдер "Ростелеком"  і мерія Москви.
 
Так що ж спільного між "компанією "Мідас Телеком", харківським нардепом від "Самопомочі" Семенухою і його фірмою "Полігон"? Як виявилося – дуже багато, зазначають журналісти інтернет-видання.
 
І "Полігон", і "Мідас Телеком" знаходяться за однією адресою – вулиця Конєва, 4. Хоча перша компанія зареєстрована на проспекті Ювілейному, 56, за фактом контора розташована саме на вулиці Конєва – цю інформацію в інтернеті підтверджують як роботодавці, так і співробітники. За даними Держреєстру, засновником і бенефіціаром компанії "Полігон" є Олександр Черевашенко, який має в статутному фонді підприємства частку в 2 мільйони гривень. Як з'ясували журналісти інтернет-видання, починаючи з 1992 року він кілька разів був засуджений за фінансові злочини, відсидів рік у Балаклійської виправній колонії, але в більшості випадків уникав реального покарання завдяки амністії. Цей же чоловік є бенефіціаром "Мідас Телеком". Але куди цікавіше, що Олександр Черевашенко також фігурує в списку засновників і співвласників ТОВ "Інтехсофт", яке в 2013 році заснував Роман Семенуха. Ця інформація є в його офіційній біографії. Втім, загальний бізнес – не єдине, що об'єднує Черевашенко і Семенуху. Згідно з даними реєстру прав на нерухомість, будівлею на Конєва, 4 володіють дві особи: Семенуха Любов Іванівна і Черевашенко Неля Борисівна – мама нардепа і дружина комерсанта. Про зв'язок Семенухи з "Мідас Телеком" говорить і той факт, що автомобіль Skoda Super b, на якому їздить нардеп, зареєстрований саме на цю компанію. До слова, ще одним засновником "Мідас Телеком" був Віталій Бушковскій (депутат облради від "Самопомочі") – однак пізніше він вийшов з бізнесу. Тож формально "Полігон" та "Мідас Телеком" – дві різні компанії, але насправді – це одна фірма. Виявляється, що можна з екранів ТВ лаяти країну-агресора і в той час заробляти гроші.
 
Роман Семенуха народний депутат фракція "Об'єднання "Самопоміч"
 
Моральна оцінка моя дуже проста – фінансувати ворога під час війни, це просто аморально.