С недобросовестными арендаторами коммунальной земли разорвут соглашения

22.06.2012 23:10   -
Автор:

Друге за обсягом джерело наповнення міського бюджету – сплата за використання комунальної землі. Кожна сесія затверджує кілька десятків рішень про надання підприємцям ділянок для ведення бізнесу. Умови оренди: вчасна сплата, збереження міського майна та утримання території у належному стані. Міська влада разом з прокуратурою прийняла рішення розірвати угоди оренди з тими підприємцями, які не виконують взяті на себе забов"язання.

Володимир Коваленко ,директор Юридичного департаменту:

Внесены 23 протеста на те решения, которыми были выделены участки на территории города Харькова. Все эти земли будут переданы в запас и будут распределены решением городского совета тем землепользователям, которые выполняют саму главную обязанность: первое сроки строительства и второе внесение платы в городской бюджет.

Сміття чи нецільове використання, порушення правил оренди чи скарги городян на роботу підприємців – кожен з випадків буде розглянутий спільною комісією до якої увійдуть, як комунальники, так і правоохоронці. На підставі висновків, депутати вирішать чи подовжувати  угоду оренди чи ні. Сьогодні всі 23 подання прокурора про розірвання угод депутати підтримали.  

Геннадій Кернес ,Харківський міський голова : 

-В следующий раз мы вынесем 100, 200, 50, 60 вот столько сколько будем работать, я имею ввиду в этом направлении, качественно чтобы мы могли защитить интересы в данном случае тер громады через бюджет, через эффективное использование городской земли.

Заробляти на використанні міських територій  – тільки законно, а не як заманеться. Наприклад, орендарі, які використовують комунальну територію поблизу аеропорту, влаштували там паркувальний майданчик та встановили ціну – утричі вищу ніж на інших міських парковках, а це не відповідає умовам угоди. Подібні порушення у Харкові непоодинокі. Тож, депутати вирішили: таких орендарів спочатку попереджуватимуть, якщо ж вони не виправлять свої помилки, питання буде винесено на розгляд депутатів міськради і земля може бути повернена до комунального резерву. 

Андрій Соловйов, Віктор Ноздрачьов, Харьковские Известия.