С начала года в Харьковской области в ДТП погибли шестеро детей

11.11.2015 14:14   -
Автор:

Всесвітній тижень безпеки дорожнього руху в Харкові завершився круглим столом. Адже, як показує статистика за дві тисячі п'ятнадцятий рік, проблема травматизму і навіть смертності дітей та дорослих внаслідок ДТП Першу столицю не оминула.

Олег Ніконенко т.в.о. старшого інспектора з особливих доручень відділу Управління превентивної діяльності облуправління Національної поліції

Вісім тисяч чотириста шістдесят шість ДТП взагалі на території області. З цієї кількості тисяча вісімсот п’ятнадцять дорожньо-транспортних пригод, це пригоди, в яких постраждали і були травмовані учасники дорожнього руху. На привеликий жаль сто вісімдесят чоловік загинуло. За десять місяців було зареєстровано двісті двадцять чотири ДТП і пригод за участю дітей віком до вісімнадцяти років. На превеликий жаль шість дітей загинули.

Під час круглого столу обговорювали головні причини, внаслідок яких на дорогах трапляються справжні трагедії. За словами Олега Ніконенка, вони банальні: їзда без паску безпеки, порушення швидкісного режиму, ігнорування забороняючих знаків на дорогах. Найбільша проблема, за словами колишнього очільника ДАІ, це п’яні водії. Кількість таких цього року збільшилась майже на чотирнадцять відсотків порівняно з минулорічними показниками. Єдиний спосіб зменшити кількість випадків дорожніх пригод, кажуть фахівці, змінити людський менталітет, пояснити, що правил притримуватись таки треба, адже вони, дійсно, написані кров’ю.

Олег Ніконенко т.в.о. старшого інспектора з особливих доручень відділу Управління превентивної діяльності облуправління Національної поліції

Ті заходи, які заплановані в рамках тижня безпеки дорожнього руху ми запланували, ми їх проводимо. Ми зустрічаємось у ВУЗах зі студентами, ми зустрічаємося в навчальних закладах проводимо профілактичні заходи в школах. Поки що проводиться оця вся реорганізація правоохоронних органів, як будемо ми далі проводити профілактичні заходи, та чи буде їх хтось проводити, я поки що не можу сказати.