С целью развития науки в регионе харьковские ученые вместе с руководством области подписали соглашение о сотрудничестве

17.05.2016 13:54   -
Автор:
На спільному засіданні Ради Північно-Східного наукового центру НАН і Міністерства освіти і науки України, Ради ректорів Харківського вузівського центру та університетського консорціуму, за участю керівництва Харківщини, сторони підписали Угоду про співпрацю. За словами заступника голови обладміністрації Юлії Світличної, це черговий крок до регіонального розвитку науки.
 
Юлія Світлична заступник голови Харківської обласної державної адміністрації
 
Ще вчора нам пророкували крах регіональної економіки та соціальний колапс, а вже сьогодні ми задаємо височезну планку національного соціально-економічного розвитку. Ми можемо разом, громада Харківщини, досягти певного результату.
 
Під час зустрічі учасники заходу обговорили перспективи інтелектуального та культурного розвитку Харківщини, а також згадали про інноваційні, науково-технічні й освітянські досягнення харківських дослідників.
 
Юлія Світлична заступник голови Харківської обласної державної адміністрації
 
Мы хотим собрать все научные работы для того, чтобы объединить их в один единый труд. И популяризировать этот труд. Для того, чтобы он не пылился на полках, а становился востребованным, нужным и внедрялся в жизнь. Достаточно много научных разработок, потрясающие исследования, умные головы – этим нужно пользоваться. Это нужно продвигать.
 
Наприкінці зустрічі, з нагоди Дня науки, відбулася урочиста церемонія нагородження. Кращим науковцям представники місцевої влади Харківщини вручили дипломи обласних стипендіатів.