С 1 сентября харьковские студенты в общественном электротранспорте будут ездить за пол цены

23.06.2012 23:38   -
Автор:

Юлія ,студентка:

-Если чисто вот институт поездка туда-обратно, это занимает метро плюс побочные там транспорт, серия маршрутка, троллейбус. Это получается порядка 10-15 гривен в день. Туда-обратно, туда-обратно и все дела

До нині ж їздити за п"ятдесят відсотків від вартості квитка харківські студенти могли лише у підземці. На трамваї і тролейбуси дана норма останнім часом не розповсюджувалася. Не одноразово скаржилися на це студенти вишів на зустрічах з народним депутатом Валерієм Писаренко.

Валерій Писаренко, Народний депутат України:

-Потребности в этой льготе на сегоднешний день испытывают порядка пятнадцати тысяч харьковских студентов. Порядка шестидесяти пяти тысяч пользуются этой льготой в метро.

Буду ініціювати повернення пільги перед харківською міською радою, пообіцяв студентам Валерій Писаренко. І там його підтримали – депутати вирішили – забезпечити студентів п"ятдесяти відсотковою пільгою на проїзд у трамваях і тролейбусах.

Геннадій Кернес ,Харківський міський голова:

-Мы приняли решение и дали ректорам возможность работать по сотавлению этих списков  и соответственно после каникул будут составлены эти списки и выданы проездные билеты

Їздити у трамваях і тролейбусах тепер студенти зможуть за сімдесят п"ять копійок. Вартість проїздного на місяць для них становитиме дев"яносто гривень, замість ста вісімдесяти. Компенсувати ж різницю транспортним підприємствам мерія буде за рахунок міського бюджету.