С 1 июля вырастут соцвыплаты и некоторым пенсионерам повысят пенсию

25.06.2019 11:59   -
Автор:
З першого дня липня підвищується прожитковий мінімум. На одну особу в розрахунку на місяць його буде збільшено на 83 гривні, що складатиме 1936 гривень, саме такий розмір встановив Мінфін з огляду на можливості держбюджету. В свою чергу цей показник, зазначають фахівці,  вплине і на розміри соціальних виплат. 
 
Максимальні розміри допомоги складатимуть: 
 
по безробіттю – 8028 грн.; 
 
одиноким матерям -  до 2007 грн.; 
 
декретних безробітним жінкам – не менше 501,75 грн.;
 
на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів – до 1059 грн.; 
 
на дітей, над якими встановлено опіку – до 4236 грн.; 
 
на дітей – сиріт та позбавлених батьківського піклування – до 4014 грн.; 
особі, яка доглядає за хворою дитиною – 1564 грн.. 
 
Зростуть і суми державних соціальних допомог, які виплачують особам з інвалідністю з дитинства відповідних груп, а також на дітей з інвалідністю. А от державна допомога, яку виплачують при народженні дитини, залишилась незмінною і її загальний розмір як і раніше становить близько сорока однієї тисячі гривень. Натомість найближчим часом обіцяють більше виплачувати пенсіонерам, а саме тим, які мають великий стаж роботи, але малі пенсії так як свого часу мали невелику зарплатню. 
 
Вже з 1 липня жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій. В середньому пенсія складатиме не менше 2 тис. грн. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі. 
 
Всі процедурні моменти, як зазначили в Кабміні, будуть узгоджені вже на найближчому засіданні Уряду.