С 1 апреля все Департаменты и коммунальные предприятия Харькова начнут работать по системе тендерных закупок

23.03.2016 16:16   -
Автор:
Електронна система закупок, що у Харкові працювала у тестовому режимі, апробацію пройшла успішно. Про це повідомили керівники профільного Департаменту під час засідання міськвиконкому. Зокрема, за п'ять місяців апробації було здійснено двадцять сім закупок через систему "Прозорро". І результати виявилися досить ефективні, зазначають фахівці.
 
Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна
 
Экономия от проведения закупок по системе "Прозорро" составила более трети заявленной суммы. Если быть точным, 36,5% средств было сэкономлено.
 
Тож з першого квітня, зазначив Михайло Фатєєв, систему електронних закупівель почнуть розповсюджувати на всі структури міськради та комунальні заклади.
 
Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна
 
Туда попадает около 8 восьми наших КП: транспорт, метрополитен, трамвай, троллейбус, теплосети, вода, ГИТС.
 
Олександр Новак секретар Харківської міської ради
 
Мы в октябре прошлого года принимали в порядке эксперимента, была инициатива Геннадия Адольфовича, городского головы, исполком поддержал. Поэтому я уверен, что мы на правильном пути. Это будет более эффективное использование бюджетных средств и решение более качественно тех задач, которые стоят перед нами для решения проблем наших жителей.
 
Аби керівники всіх закладів та Департаментів змогли якісніше працювати на системі електронних закупок, в мерії проведуть ряд навчальних семінарів. Вони відбудуться наприкінці березня.