С 1 апреля муниципальные стоянки Харькова будут работать без паркоматов в обычном режиме

28.03.2012 18:45   -
Автор:

Сергій більше як півроку працює на парковці. Каже, поспіває всюди і забезпечити виїзд та в"їзд на стоянку, і видати чек на оплату послуг. Хоча зізнається, кошти водії сплачують досі неохоче.

Сергій Мартинов паркувальник муніціпальної парковки
Они говорят, когда будет паркомат, тогда и оплачу. Если же опять захочет он оплатить в тот же паркомат. Но кто это будет контролировать? Я нахожусь на стоянке, я это контролирую. 

Втім думки щодо необхідності встановлення паркоматів різняться. Одні підозрюють, що гроші осідають в кишенях нечесних паркувальників, інші вважають такі нововведення передчасними.

Олег автовласник
Конечно хочу, чтобы были паркоматы. Это намного удобнее мне кажется и опять же эти лица сегодня могут сказать одну сумму, завтра другую

Станіслав автовласник
Я считаю паркоматы сейчас на данный момент это дорого и не нужны.  И люди пусть работают.

Натомість навіть ті хто "за" паркомати не впевнені в добросовістності водіїв при сплаті парковки.

Вадим автовласник
Тут не знаю честно сказать менталитет наших людей не даёт никакого представления о дальнейшем поведении.

Андрій автовласник
Ну это уже время надо для людей, чтобы осознать все изменения. 

Втім ніяких змін поки не буде, зазначають у підприємстві "Харківпарксервіс". Терміналів не має. Проект з їх встановлення коштовний – близько десяти мільйонів гривень, а такі гроші в бюджеті відсутні. А тому муніціпальні парковки і надалі працюватимуть у звичному режимі з касовими апаратами. Порушень в цьому ніяких, пояснюють фахівці, мовляв Урядом визначено, що парковки мають бути обладнані ПАРКОМАТАМИ АБО ІНШИМИ пристроями обліку і у Харкові це здійснено, запроваджено програму, яка забезпечує прозорість надходження фінансів оплати паркування.

Дмитро Мандріков директор КП "Харківпарксервіс"
Я на сегодняшний день не вижу основ, чтобы эту работу не осуществлять. Нормативно прямого запрета у нас нет. Поэтому ответ – да. Будем с 1 апреля работать в штатном режиме. Вся услуга за парковку проводится через кассовый апарат, злоупотребления свелись к нулю.

В планах підприємства відкриття ще п"яти парковочних стоянок на Олексіївці та Нових Домах на півтисячі місць,  та обладнання всіх парковок відеокамерами, такі вже є на двох – на площі Свободи та проспекті Маршала Жукова. А ось щодо встановлення паркоматів, то комунальні підприємства Харкова та інших українських міст, які обслуговують муніціпальні парковки, звернулись до прем"єр-міністра з проханням ще розглянути це питання та визначити механізми його реалізації та контролю.

Анжела Сушко, Cергій Перець, Харьковские Известия.