Руками розгрібав землю, аж поки не нащупав голову – про порятунок маленької Софії із Шевченкового

14.01.2023 14:04   -

Поліцейський Куп’янського відділення Павло Нестеренко згадує ранок того страшного дня, коли ворог завдав ракетного удару по ринку у самому центрі селища Шевченкове. На місці влучання панував хаос – горіли магазини, люди панікували, поранені кликали про допомогу. Магазин, біля входу до якого влучила ракета, майже обвалився, його закидало землею від вибуху. Саме туди кинувся Павло та почав голіруч розгрібати цегли, землю, уламки.

ПАВЛО НЕСТЕРЕНКО КЕРІВНИК СЕКТОРУ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НОМЕР 1 КУП’ЯНСЬКОГО РВП
Спочатку у кутку магазина я знайшов продавчиню. Жінка була поранена, налякана, але, на щастя, жива. Ми передали її медикам. Саме від неї ми дізналися, що в магазині на момент вибуху були ще люди та побігли туди знову.

Раптом, згадує поліцейський, почув з-під землі тоненький голос.

ПАВЛО НЕСТЕРЕНКО КЕРІВНИК СЕКТОРУ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НОМЕР 1 КУП’ЯНСЬКОГО РВП
Руками розгрібав землю, аж поки не нащупав голову. То була дівчинка, яка прийшла до тями і почала кричати і плакати. Обережно звільняючи її від землі та уламків, витяг маленьку. Колеги віднесли її до карети швидкої невідкладної допомоги.

Як виявилось, у дівчинки були осколкові поранення. Наразі вона знаходиться на лікуванні у Харкові…

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Та тоді розбирання завалів продовжилось. Під шаром землі Павло розкопав жінку. Однак вона вже була неживою. То була бабуся дівчинки…

На місці події працювало також 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 20 чоловік особового складу ДСНС. Рятувальники та поліцейські працювали під гучними вибухами. Результат злочину рашистіа – двоє загиблих, шестеро поранених – ні в чому не винних мирних людей. А врятоване дитяче життя – диво та результат мужності героїчних українців.

ОСТАННІ НОВИНИ