Рух транспорту під час Євро-2012

12.06.2012 22:31   -
Автор:

Олена Мітясова кореспондент

-У дні матчів Євро, футбольних вболівальників возять спеціальним маршрутом. Ось цим тролейбусом з аеропорту до фан-зони. Транспорт робить  всього три зупинки и ходить кожні п"ять хвилин

На Науковій у тролейбусів і автобусів кінцева зупинка – тут вони розвертаються, і без зволікань знову на рейс. Водій Федір затримався через поламку, чоловік до розмов неохочий. Єдине, що каже: завтра в нього відповідальний День. День матчу. Іноземців він має возити без збоїв, як годинник. Хоча тих, як показує п"ятий день ЄвроЧемпіонату, каже водій Володимир, в громадському транспорті не багацько.

Володимир водій тролейбусу

-Иностранцев очень мало ездит, потому что они как правило больше на своих автобусах вот, но несколько человек, вот даже инвалиды-голландцы ездили. А также с аэропорта буквально несколько человек

І справді, більшість футбольних фанів їздять на спеціальних автобусах. П"ятнадцять таких тільки на рахунку орандж-кемпінгу. Та якщо ж таки пересаджуються на громадський транспорт, там їздять волонтери. Вони іноземцю у разі чого і підказати можуть, і проінструктуюють.

Вон голландський вболівальник

-Недивлячись на те, що Харків футбольних вболівальників приймає вперше, він дуже добре справляється з цією задачею. Люди допомагають у всіх питаннях. І з пересуванням містом проблем не виникає

А от вболівальник Олександр з Росії Харковом пересувається самостійно. Чоловік каже, їздить виключно у підземці. Бо такого виду транспорту в Ульянівську немає і для нього він в диковинку.  

Олександр росіянин

-2 гривны заплатил, я могу попасть в любую точку города. Это очень удобно

Завтра Харків проведе другий матч Євротурніру. Комунальники і державтоінспектори очікують ще більший наплив вболівальників. Проте, в Департаменті транспорту і зв"язку, проаналізувавши перший день Євро у Харкові, впевнені, всі служби спрацюють на найвищому рівні. І головний маршрут чемпіонату не доведеться перекривати.

Євген Федорчук заступник директора Департаменту транспорту та зв'язку

-Транспорт работал хорошо, поэтому я не думаю, что наплыв болельщиков будет больше, мы понимаем на сегодняшний день готовы обеспечить транспортны перевозки в полном объеме.

Втім у метро нагадують, завтра не працюватимуть дві станції метрополітену – станція Спортивна і метробудівників імені Ващенка. Потяги курсуватимуть тільки до Держпрому, як і було під час першого матчу.

Ірина харків'янка

-Не очень приятно, то что метро в некоторых случаях не работало. Станция метро Спортивная и Восстания, потому что например до Гагарина было очень сложно добраться.

Юрій харків'янин

-Особых неудобств не ощутил. как транспорт ходит?Транспорт отлично ходит, то есть опозданий на работу нет

Наталія харків'янка

-Как ходит транспорт? – нормально,как ходил так и ходит

Олена Мітясова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия