Розвиток “зеленого туризму” на Харківщині

07.11.2012 17:52   -
Автор:

Харківщина рясніє пам'ятками культури. Популярними туристичним об'єктами не один рік є музей Рєпіна на Чугуївщині, селище Малинівка із весільним фестивалем, Сковородинвіка у Золочівському районі. Поступово з'являється чимало cільських садиб в українському стилі, фольклорних центрів в районах області. Їхні представники, науковці та експерти з сільського бізнесу сьогодні зібралися, щоб обговорити питання розвитку зеленого туризму. Адже, кажуть,  потенціал є, треба лише створити умови, аби ця сфера стала привабливою для мандрівника та прибутковою для підприємців. Щодо останніх, для них з минулого року на Харківщині діє програма мікрокредитування.

Денис Ткачов заступник Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації

-Она является своего рода уникальной не только для Харьковской области, но, наверное, и для Украины, поскольку предлагается финансирование в виде микрокредитов в двух рамках: От 25 до 50 тысяч сроком на год, и от 50 до 200 тысяч сроком до двух лет, да это кредит, но это кредит абсолютно бесплатный, т.е без платы за пользование.

Подбали в цій програмі і про тих, хто тільки-но починає займатися зеленим туризмом. Для них передбачили можливість відстрочення першого платежу з терміном на півроку.  А щоб сільський туризм був привабливим для його поціновувачів, треба передусім подбати про колорит, екологічну безпеку та дозвілля туриста.

Володимир Триліс представник Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні

-Подавляющее большинство хозяев, которые работают в этой области, очень быстро после начала своей деятельности понимают, что недостаточно туристу дать переночевать, недостаточно туриста накормить, его еще надо как-то развлечь и начинают составлять специальные программы.

Йдеться про різноманітні екскурсії, про організацію риболовлі чи полювання, відвідання ярмарків та вивчення народних промислів. Усе залежить від фантазії та креативу господаря. Саме від цих чинників, запевняють фахівці, і залежить успішність сільського туризму.

Олександра Суфіянова, Сергій Перець, Харьковские Известия.