Розвиток спортивної інфраструктури у Харкові: нові стадіони та сучасні спортивні комплекси

27.10.2020 13:46   -
Автор:
13 шкільних стадіонів. Саме стільки їх цьогоріч відкрили у Харкові у різних районах. Крок за кроком, розповідають у профільному Департаменті, вдається відроджувати спортивну шкільну інфраструктуру. У місті працює спеціальна програма "Шкільний стадіон", яку ініціював мер Геннадій Кернес. 
 
Костянтин Лобойченко заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту
 
В следующем году мы планируем порядка 20 школ реконструировать стадионы, опять же, установку более 40 площадок мультифункциональных и, конечно же, стрит-площадок для воркаута во дворах, и возле школ. Мы говорим про конкретные стадионы, которые в школьных дворах. Мы планируем, если будет вдруг сложная ситуация, то мы понимаем, что порядка десяти мы реконструируем точно.
 
Нещодавно, розповідає Костянтин Лобойченко, в Індустріальному районі відкрили Центр для молоді. Він став найбільшим у місті. Подібні, констатує, планують відкривати й в інших районах. Наразі вивчають потреби та обирають кращі приміщення. Крім того, у планах міста – відкриття сучасних спортивних комплексів. Такий відкрили у сто тридцять другій школі Шевченківсього району. 
 
Костянтин Лобойченко заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту
 
Такие залы – это очень высокий уровень. Мы раньше видели такие залы только по телевизору, в фильмах каких-то, а сейчас это реальность и мы все это наблюдаем в городе Харькове. Там новейшая баскетбольная площадка, пусть она не стандартных размеров, а чуть меньше, но для школьников это в идеале хватает. Самое главное – это покрытие, баскетбольные кольца, высота потолков. Также там футбольный зал, который, действительно, с хорошим покрытием. Там можно играть в футбол, гандбол, если нужно бадминтон и так далее, волейбол. Потом стрит-воркаут, он небольшой, но очень качественный.
 
Також у комплексі є гімнастична зала, скалодром. Це унікальний об'єкт для міста та вцілому для України. На базі комплексу відриватимуть різні спортивні секції аби ще більше дітей та молоді долучити до здорового способоу життя.