Розвиток сфер життєдіяльності Харкова

13.02.2013 19:08   -
Автор:

У Харкові продовжуватимуть реалізувати програму Доступного житла. Цього року на неї в місті передбачено п'ять мільйонів гривень. Також виділили  вже два майданчики для будівництва нових квадратних метрів

Яків Мусієнко начальник управління соціально-економічного розвитку, планування та обліку

-По итогам 12 года программа доступного жилья, т.е программа 30 процентной поддержки приобретения жилья за счет средств бюджета городского либо государственного она уже востребована, люди поняли эту программу, поняли, что она защищена и сегодня есть очередь и по доступному жилью тоже.

Не менше, ніж про Доступне житло в місті подбали і про молодіжне кредитування. На неї піде п'ять мільйонів триста тисяч гривень. Обидві програми в Харкові, каже Яків Мусієнко, реалізуються одночасно з державними, і це стимулює український уряд виділяти для міста додаткові кошти.
Сфера освіти -  теж в пріоритеті. Цього року на відповідну програму в Харкові передбачений кошторис в сумі більше сімнадцяти мільйонів гривень, з них дванадцять – піде на проведення капітальних ремонтів освітніх закладів. Заклали гроші і на дитяче харчування.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міської ради

-По программе детское питание мы предлагаем смету расходов на сумму 32 миллиона 397 тысяч, что входит в эту программу. За эти деньги 42 тысячи первых -четвертых классов ежедневно получают завтрак на сумму 4 гривен 50 копеек, ежедневно тысячи детей получают обед на сумму 5 гривен 50 копеек, ежедневно все первоклассники получают молоко гарантированного качества итысячи детей во время летних каникул питаются ежедневно на сумму десять гривен.

Крім освіти, не залишилися поза увагою і питання в сфері охорони здоров'я.

Тетяна Бакалова заступник директора Департаменту охорони здоров'я

-Данным проектом решения мы просим утвердить сумму на выполнение комплексной программы 47, 9 миллионов гривен за счет общего фонда бюджета 42, 9 и за счет специального фонда 5, 1 миллиона гривен.

З цієї суми більша половина коштів  піде на забезпечення хворих на цукровий діабет  інсуліном, усе інше витратять на підтримку матеріально-технічної бази лікарень, придбання нового обладнання та медикаментів.
Не забули і про соціальний захист населення. В першу чергу мова йде про ветеранів Великої Вітчизняної війни та усіх інших представників пільгової категорії населення.

Лариса Болгова директор Департаменту праці та соціальної політики

-Смета расходов на 2013 год составляет 14 млн 958 тысяч 700 , мы постарались учесть все предложения и все они  учтены в мероприятих программы, так и в смете расходов.

У зв'язку із відзначенням сімдесятої річниці Харківщини у Великій Вітчизняній цього року приділятимуть велику увагу і ремонту пам'ятників загиблих солдатів. На це у місті планують виділити близько мільйона гривень.

Олександра Суфіянова