Розстріляна перлина: ряд атракціонів у головному парку Харкова відремонтувати поки що неможливо (відео)

20.06.2022 16:42   -

Це один з головних парків Харкова. До війни він був туристичним магнітом.  Місцем для відпочинку, розваг та просто прогулянок. І  саме він з початку війни  став однією з мішеней для російських окупантів, ворог декілька разів обстріляв парк з реактивних систем залпового вогню.

Через численні обстріли парк зазнав значних пошкоджень. Це і локації, і інфраструктура,  і атракціони. Тому все , що було  понІвечено ворожими ракетами та уламками від них, потребує серйозного ремонту. Зараз у парку фахівці стали вже до відновлювальних робіт зруйнованих атракціонів.

Наразі збирають шафу керування для дитячої каруселі “Індія”, замовлено виготовлення нових сидінь. Декоративні панелі, зрешечені вибухом, рихтують, заварюють, фарбують.

Щоправда, деякі елементи, наголосили у парку, відновити зараз просто неможливо. Все можна буде відремонтувати, але тільки згодом. Закордонні партнери готові надати потрібне обладнання для ряду атракціонів.

 Так, буде замінений канат на підвісній дорозі, в парк приїдуть важливі агрегати для американських гірок, “Пароходика”, “Індії”, “Аеробату”, “Англії”.

Згідно інформації правоохоронців , з початку повномасштабного вторгнення, парк Харкова був обстріляний тричі понад півсотнею снарядів. Прокуратура провела на місці відповідні слідчі дії і вилучила речові докази. Слідство триває за статтею “порушення законів війни”.

Леся Копылюк, Василий Голосный, Александр Уваров