Розширення кордонів

13.08.2012 12:08   -
Автор:

Харків може розширити кордони. До нього може приєднатися Пісочин, Циркуни та територія в кінці Салтівського шосе. Спочатку відповідний проект благоустрою відпрацювали з власниками земель, потім його затвердили одиннадцять селишних рад. Далі рішення ухвалили на сесії міськради. Підтримали його і депутати області.

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

– Для прикладу скажу, великі мікрорайони, які на Салтівському жилмасиві є на сьогоднішній день, але це не місто Харкова, це Харківський район. Там є територіальна громада, яка безумовно не може обслуговувати таку інфраструктуру і не має на це можливості і коштів. Час плине і ставить перед нами просто інші вимоги, тому треба вносити такі корективи.

Найбільшу кількість земель Харкову можуть передати Кулінічівська селищна рада, понад дві з половиною тисячі гектарів. Ця територія навіть може стати новим адміністративними районом, десятим. Пісочин, Циркуни та Черкаська Лозова разом передадуть двісті гектарів землі. Пономаренківська селищна рада – вісімсот. Так Харків стане більшим на п’ять тисяч гектарів. Нові межі в основному пройдуть біля кільцевої дороги. Та станеться це лише коли Верховна Рада затвердить відповідний законопроект. Народний депутат Валерій Писаренко його вже зареєстрував у парламенті.

Валерій Писаренко народний депутат України

– Это значит, что скоро Харьков может обзавестись новой територией и в плане стратегического развития города получит новые перспективы. Мы надеемся, что парламент не будет тянуть с принятием этого документа и до конца года Харьков получит новые границы и наверное более важно, получит новую документацию на сегодня, которая позволит планировать развитие города на десятки лет вперед.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін. «Харьковские Известия»