Розмір субсидії відтепер можно перевірити онлайн

07.12.2022 18:28   -

Під час війни питань щодо нарахування субсидій у українців багато. І не завжди є можливість відвідати державну установу, щоб дізнатись про умови, розмір цієї грошової допомоги та чи є людина взагалі в списку. Тож тепер українці можуть самостійно за допомогою онлайн-сервісу перевірити, чи призначено їм субсидію на оплату житлово-комунальних послуг. 

Для цього достатньо перейти до відкритого Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua

Пошук інформації у реєстрі здійснюється за адресою домогосподарства. Користувачу необхідно вказати: 

  • область,
  • населений пункт, 
  • вулицю,
  • номер будинку, 
  • квартиру.

Після виконання вищезазначених кроків, стає доступною інформація про те, чи призначена житлова субсидія конкретному домогосподарству, її розмір і період, на який її призначено.

У відомстві також зазначають, що субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону.

ДП ІОЦ МІНСОЦПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Розмір субсидії  розраховується:
   – на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;
  – на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

У відомстві зауважили, якщо з питань субсидії чи з роботи онлайн сервісу виникають питання, слід зателефонувати на гарячу лінію Мінреінтеграції з кризових питань 15-48.