Роз’яснення з приводу вивозу сміття

19.09.2012 22:23   -
Автор:

Зустрітися з господарем будинку, біля якого чи не найбільш захаращена територія на всій Валер'янівській вулиці, інспекторам так і не вдалося. Двері не відчинили.

Наталія Підкопай менеджер КЦ ТОВ "Харків-Екоресурс"

– Очень частые случаи, когда придомовая территория захламлена и когда хозяин не может то ли ввиду своего отсутствия то ли присутствия, у него просто нет желания открывать дверь. 

Михайло Ушаков, на відміну від свого сусіда, будівельний мотлох хоча і виносить за ворота, але потім самостійно вивозить його на полігон. Зараз чоловік займається ремонтом, каже завалився погріб, тож сміття купа.  

Михайло Ушаков мешканець приватного сектору

-Мусор выставляю вот здесь, плачу 9 гривен в месяц, поскольку я практически один живу, это мусор бытовой. А мусор строительный. Машину нанял и вывез. Вот перед этим нанял машину 500 гривен заплатил, но деваться некуда, да.  Дело не то, что я хочу нагадить и бросить, я хочу чтобы возле моего двора было чисто.

Натомість багатьом такі правила і невтямки. Тож візити комунальників чи нещоденні. Вони роз'яснюють про необхідність наводити порядок на прибудинковій і притягають порушників благоустрою до відповідальності. Адже вуличних прибиральниць тут немає  

Костянтин Кальницький директор КЦ ТОВ "Харків-Екоресурс"

– В городе за этим следят дворники, эти деньги взимаются с жителей, они оплачивают услуги дворников и машин по вывозу этого всего. В частном секторе эти деньги с жителей не взимаются, только за услугу вывоза их личного мусора, поэтому за своей придомовой территорией он обязан следить сам.

Ніхто з господарів будинків, біля яких гори будівельного сміття, сьогодня інспекторам так і не відчинив. Натомість кожному залишили попередження, щоб в найкоротший термін навели порядок і ЩЕ раз нагадали про адмінштрафи, а вони чималі від триста шістдесятИ до півтори тисячі гривень.

Анжела Сушко, Євген Карпенко, Харьковские Известия.