Рост экономики и повышение соцстандартов. Итоги года глазами премьер-министра

16.02.2016 17:21   -
Автор:

Верховна Рада України. Вечірнє засідання починається неспокійно. Депутати в очікуванні звіту уряду щодо виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів.

Мова в звіті прем'єр-міністра вже традиційно про покращення в країні. Розповів Арсеній Яценюк і про поліпшення умов для ведення бізнесу в країні, і про прплив іноземних інвестицій.

Арсеній Яценюк прем'єр-міністр України

Вдалось певним чином покращити бізнес-середовище в країні. Найкращий показник – це, звичайно, іноземні інвестиції.

Розказав Арсеній Яценюк і про підвищення рівня життя населення.

Арсеній Яценюк прем'єр-міністр України

Вдалось підвищити соціальні стандарти. На тринадцять і дев'ятнадцять відсотків відповідно. Ми спільно з вами скасували спеціальні пенсії.

Не оминув увагою Арсеній Яценюк і комунальні тарифи. Вони зросли і зростатимуть ще, зауважив прем'єр-міністр. Бо це..справедливо.

Арсеній Яценюк прем'єр-міністр України

А ті, хто багато заробляють, мають великі хати, повинні економити і не витягувати гроші з кишені бідної людини. повинні звикнути до того, що це ринковий тариф. Треба менше споживати газу. І треба запроваджувати заходи енергоефективності.

Загалом у звіті прем'єр-міністра було ще багато позитиву. Розповів він і про збільшення ВВП, який за минулий рік впав більш ніж на десять відсотків. І про вдале реформування податкової системи, яке, втім, більшість експертів і за реформування не вважають. Не забув і про рекордні показники експорту з країни, які минулого року впали на тридцять відсотків. Традиційно втішив добрими прогнозами: пообіцяв підвищення зарплат та зменшення інфляції. Та ні сумнівніі показники, ні позитивні прогнози не переконали депутатів в ефективності чинного уряду. Представники депутатського корпусу з самого ранку збирали підписи на відставку прем'єр-міністру та Кабміну.