Рост инфляции и повсеместные подорожания. Эксперты: результат отмены госрегулирования цен налицо

12.07.2017 13:55   -
Автор:
Позитивні прогнози Нацбанку не справджуються. НБУ констатує прискорення інфляції та збільшення цін на споживчі товари. Пояснюється це, за словами представників регулятора, підвищенням комунальних тарифів та вартості сировинних продуктів. Звідси зростання цін на фрукти та овочі.))
 
Галина Назарова економіст
 
На сегодняшний день инфляция составляет 15,6%. Это очень большая цифра. За один месяц она возросла на 15,5%. Это гигантские цифры. Немыслимый рост цен на капусту, 253%! На морковь – 190%, на картошку – 70%.
 
Різке прискорення інфляції експерти пов'язують з нещодавнім рішенням Кабінету міністрів про скасування державного регулювання цін на соціальні товари. Якщо уряд не скасує це рішення, певні економісти, динаміка надалі буде лише негативною.
 
Галина Назарова економіст
 
Осенью закончатся у людей отпускные деньги, закончатся фрукты и овощи свежие, вырастет цена уже вторичных продуктов, из-за подорожания этих первичных. Повысятся тарифы. Повысятся цены на транспорт. В условиях таких маленьких, небольших зарплат и только обещаний повышения зарплат, правительство должно что-то делать. Если отменять госрегулирование цен на первичные продукты, то вводить госрегулирование цен на что-то другое.  
 
Якщо уряд не вживатиме жодних заходів, кажуть ексерти, інфляція за рік може вдвічі перевищити показник, закладений у бюджетний план 2017. Таким чином її рівень складе двадцять – двадцять п'ять відсотків.