Родители будущих первоклашек должны подать заявления в школы до 31 мая

23.05.2018 14:40   -
Автор:
Батьки  майбутніх першокласників повинні до кінця травня подати заяви на зарахування своїх дітей до обраних шкіл. При цьому ніяких випробовувань чи конкурсів початківцям проходити не потрібно. Що ж до обов'язкової прив’язки до місця проживання, то згідно наказу Міносвіти, що в травні набув чинності, батьки і діти можуть розраховувати і на місця в інших закладах.  
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти 
 
И гимназии, и лицеи, и ЗОШ имеют микрорайон. И каждый ребенок может прийти и учиться по всему микрорайону, но это не значит, что ребенок может учиться только по всему микрорайону. Если у родителей есть желание отдать ребенка в другую школу, то родители могут написать заявление и в другую школу, зная что в их школе  они должны оставить заявление  до 31 мая и в той школе, что у них по микрорайону,  она их примет. Но хочу повториться, что заявления в школу по микрорайону  нужно обязательно написать до 31 мая. Потому, что зачисление в школу будет осуществляться 31 мая – 1 июня.  
 
В першу чергу до шкіл зараховуватимуть дітей, які живуть у мікрорайоні обраної школи, дітей, у яких брат чи сестра вже навчаються в цій школі і діти, які навчалися в дошкільних відділеннях школи. Як зазначила керівник Департаменту освіти, цьогоріч поріг першого класу у Харкові переступлять близько 13 з половиною тисяч дітей. Наразі 96% батьків вже визначились, де їхні діти навчатимуться. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти 
 
Конечно, кто-то из родителей  не знает, что заявление нужно написать до 31 мая. Тогда получится такая достаточно проблемная ситуация. Мы будем входить в положение каждой семьи, каждого ребенка. И будем решать вопросы, конечно же, в пользу детей. И в пользу семьи.