Робота під час війни. Як комунальні служби Харкова доглядають за містом (відео)

07.11.2022 16:20   -

Комунальні служби Харкова продовжують оперативно усувати наслідки ворожих обстрілів мегаполісу. Так, тільки у КП «Харківжилбуд» звітують з початку повномасштабної війни закрили 18 тисяч вікон у житлових будинках, які постраждали від ракетних ударів

ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
За цей час відремонтовано 117 покрівель, вхідні групи у 32 під’ їздах, внутрішньобудинкові системи централізованого опалення та гарячого водопостачання у 15 будинках, встановили нові вікна у 18 будинках та облаштували вісім пандусів. Крім того, знесли 168 і кронували 249 дерев.
Також бригади відремонтували 337 елементів дитячих та спортивних майданчиків, вивезли 364 куб. м подрібненого гілля та 788 куб. м сміття після демонтажу будівель, пошкоджених через обстріли.

А за минулий місяць у Харкові запустили після ремонту 188 ліфтів. У Київському районі – 184, ще три – у Немишлянському і один – у Салтівському районах.

КСП “ХАРКІВГОРЛІФТ”
У будинках комунальної форми власності міста працюють близько 6,5 тисяч ліфтів. На довготривалий простій зупинений 61 ліфт. Їх запустять після ремонтно-налагоджувальних робіт. Щодня аварійні та ремонтні бригади підприємства відновлюють обладнання ліфтів та електромереж після аварій, у т. ч. через обстріли, усувають причини короткочасних непередбачених зупинок ліфтів та відключень світла, виконують заявки мешканців.

Тільки за добу фахівці КСП «Харківгорліфт» виконали понад 70 заявок з питань роботи внутрішньобудинкових електромереж, а також понад 200 заявок – з питань роботи ліфтів. І робота триває.

А що ж до відновлення житлових будинків постраждалих внаслідок обстрілів, то фахівці КП “Харківспецбуд” працюють по вулиці Грищенка, що у Немишлянському районі. Вже розібрано завали, демонтовано і відремонтовано плити перекриття. Наразі виконуються роботи з оновлення цегляної кладки парапету, стін у квартирах мешканців і фасадів.

А у Новобаварському районі, по вулиці Полтавський шлях встановлюють нові вікна та балконі двері у квартирах і під‘їздах житлових будинків, що постраждали від ворожих обстрілів.