Робота Харківського єдиного дозвільного центру – відповідає усім європейським стандартам

14.11.2012 18:55   -
Автор:

Від подачі заявок на оформлення до видачі дозвільних документів. Як проходить увесь цей процес – на власні очі приїхав побачити заступник сіті-менеджера Цинциннаті Скотт Стайлз. І не випадково. Бо він стояв у витоків створення Єдиного дозвільного центру у своєму місті.

Скотт Стайлз заступник сіті-менеджера м.Цинциннаті (США)

-Такі центри дуже важливі. Вони дозволяють наблизитися до усіх цих процедур, спростити життя підприємцям.

Сучасний рівень обслуговування, електронна черга та досконалий менеджмент. Про переваги роботи дозвільного центру його керівник Тетяна Чечетова-Терашвілі розповідає американському гостю. Головний акцент – на прозорості видачі необхідних документів. Віднедавна отримати необхідні папери можуть не лише підприємці, а й фізичні особи.

Тетяна Чечетова-Терашвілі начальник Управління підприємництва Департаменту підприємництва та споживчого ринку

-Это справки жилищного характера – Департамент жилхозяйства, это справи, связанные с любого рода оформления земучастков. Это справи того же отдела религии обладминистрации по регистрации уставов религиозных общин.

Так за дев*ять місяців цього року до єдиного дозвільного центру звернулося понад сімдесят тисяч підприємств та фізичних осіб. А це удвічі більше, ніж минулоріч. Це вдалося завдяки абсолютній автоматизації процесу. А ще більшість документів підприємці можуть отримувати у цифровому вигляді. Такий досвід Харкова виявився цікавим для гостей з Цинциннаті.

Скотт Стайлз заступник сіті-менеджера м.Цинциннаті (США)

-Тут все дуже зручно, люди можуть інтуітивно ходити по цьому центру. І їм буде доступна будь-яка послуга. Це дуже важливо для розвитку бізнесу. Тут дуже добра зроблена робота . І можливо, ми можемо багато чому повчитися у вас, коли будемо створювати подібні установи в обласних центрах Цинциннаті.

Олена Завгородня, Євген Карпенко Харьковские Известия