Робітник харківського підприємства загинув на роботі. Обвинувачення затверджено головному механіку. ВІДЕО

14.08.2019 13:18   -
Автор:
Як розповів процесуальний керівник у кримінальному провадженні – прокурор відділу прокуратури області Євген Соколов, подія трапилася у квітні цього року. Зранку головний механік провів оперативну нараду та наказав робітникам здійснити демонтаж кабіни навантажувача. У другій половині дня він поїхав з підприємства, залишивши непроінструктованих підлеглих без нагляду. 
 
Троє робітників та машиніст крану продовжили демонтажні роботи. Кранівник підняв кабіну на висоту близько 2 метрів, а один з робітників почав знімати електропроводку. Він став у небезпечну зону – під кабіну, та кілька разів смикнув за провід. Через невірне стропування кабіна впала. Як наслідок, 49-річний працівник отримав несумісні із життям травми.
 
«За даними слідства, трагедія на підприємстві трапилася через неналежний контроль за додержанням вимог безпеки при виконанні зазначених робіт з боку головного механіка підприємства, який згідно з посадовою інструкцією мав відповідати за дотримання правил безпеки праці. З’ясувалося, що обвинувачений допустив до виконання демонтажу робітників, які не мали необхідної кваліфікації, та навіть не провів із ними інструктаж з питань безпечного виконання робіт», – пояснив Є. Соколов.
 
Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.