Рятувальні станції на водоймах області

12.07.2012 21:56   -
Автор:

Щороку відкриттям купального сезону на пляжах Харківщини проходить комплексна підготовка. І стосується вона не лише благоустрою, а й стану дна. Його обстежують водолази.

Василь Кравченко начальник Харківської обласної комунальної аварійно-рятувальної водолазної служби

-Подымаем мы и металлические предметы, особенно много битого скла, те же самые бетонные и металлические урны, очень много, бывает, что до пятидесяти предметов поднимаем со дна.

Медпункт, роздягальні та туалет. Ось такі норми благоустрою мають бути дотримані на пляжі. А ще тут щодня прибирають. Для безпеки відпочивальників працюють два рятувальника. Вони не лише слідкують за порядком та передбачають нещасні випадки, а й займаються профілактикою.

Наталія Курцева матрос-рятувальник

-Каждые два часа я выхожу на лодке и осматриваю акваторию пляжа по мегафону, с вышки делаем объявления, проводим беседы с отдыхающими, с целью предотвращения несчастного случая.

Наразі в області з майже шістдесяти запланованих пляжів облаштовано лише двадцять чотири. На них створено усі необхідні умови для відпочинку людей. У дванадцяти районах – пляжі стихійні, але і там встановлюють рятувальні пости. Надзвичайники попереджають – заходити у воду в стані алкогольного сп*яніння вкрай небезпечно, бо він впливає на координацію та самоконтроль. Також батькам необхідно не спускати очей з власних дітей, коли ті граються у воді. Саме такі прості заходи допоможуть уникнути трагедій.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко Харьковские Известия.